HEJDÅ

May 27, 2017 by

Share Button

Jag har bestämt mig för att sluta blogga. Jag vill göra en del förändringar i mitt liv och tror att detta är en bra start. Tack till alla som tittat in här då och då – vi ses där ute i det riktiga livet.

Läs mer

Dagsfest i Stockholm

May 21, 2017 by

Share Button

Min lördag i Stockholm blev en enda lång fest.

 

Jag och Julia vaknade aningen sent med tanke på hur mycket vi hade att fixa – jag skulle ha brunch ute i hennes mammas hus på Djurgården, och Julia skulle själv ha fest med USA-tema senare under kvällen i hennes lägenhet i stan. Vi pyntade och städade Julias lägenhet, fixade brunchmat och gjorde en sista-minuten-handling på Systemet. Sedan skjutsade Julia mig på sin cykel ända ut till Djurgården (har inte blivit skjutsad på cykel sedan jag var femton) där vi fick släpa ut trädgårdsmöblerna från förrådet och duka inför brunchen.

 

Jag älskar att fixa inför fester tillsammans med en vän.  Ibland kan det till och med vara roligare än festen själv. Det var dock inte fallet denna gång då brunchen blev oerhört lyckad, allt tack mina underbara gäster. Vi satt och åt, drack och pladdrade i ett bra antal timmar, sedan fortsatte festligheterna hemma hos Marie på Gärdet. Vid midnattssnåret drog vi till Fasching och dansade till 80-talshits, och vid 4-tiden somnade jag på Julias luftmadrass, nöjd och belåten efter en fullspäckad dag med mina gamla, goda vänner.

 

Läs mer

En torsdag och fredag i Stockholm

May 13, 2017 by

Share Button

Här kommer ytterligare ett inlägg om min Sverigesemester. På torsdagen tog jag ett sånt där fräsigt MTR-tåg upp till huvudstaden, där jag blev mött av Lova. Vi dumpade min väska på hennes jobb, och traskade sedan runt i affärer i jakt på tröjor, jackor och skor till Lova.

Sedan anslöt Agge. Hon avskyr att gå i affärer, så vi lokaliserade närmsta bar och slog oss ned.

FAN vad dyrt det är i Stockholm. Höll på att sätta i halsen när servitrisen på Scandic Haymarket krävde 95 spänn i utbyte mot 33cl öl. Dock matchade lokalen min nya jeansjacka, så det var värt det.

Därefter traskade jag hem till Julia och Johans lägenhet på Sveavägen, där jag blev serverad mer öl samt tacos. Vi snackade skit och skrattade åt gamla minnen och somnade sedan framför filmen Ego som tar hem priset för sämsta film någonsin.

Morgonen därpå ägnade jag åt att plugga statistik. Vid lunchtid promenerade jag till World Trade Center för att möta upp Kajsa.

Vi satte oss på en rooftop och drack cola medan våra ben brände under våra svarta jeans. Kan inte komma över vilken tur jag hade med vädret den veckan jag var i Sverige.

Vi pratade om långa arbetsdagar, nyfödda syskonbarn och lägenhetsköp.

Sedan var det dags för min andra kompisdejt den dagen, med ingen mindre än Marie. Vi köpte en flaska prosecco och lite chips och slog oss ned vid havet. Det bästa med Stockholm är nog just närheten till vattnet. Themsen är ju verkligen en besvikelse i jämförelse.

Några timmar senare mötte jag upp Julia igen. Jag älskar råheten i vårt sätt att interagera med varandra. Den har funnits där ända sedan vi var små.

Vi satte oss uppe på det där berget ovanför Observatoriet och pratade. Mest om relationer. Bästa samtalsämnet jag vet. Och det var den fredagen i Stockholm!

Läs mer

Första, andra och tredje Maj

May 5, 2017 by

Share Button

Det var så skönt att inte vakna bakis den första maj. Inte för att jag gjort det på fyra år, eftersom att Valborg inte firas i London och eftersom att jag alltid haft exams under Valborg, men jag har verkligen inte heller saknat det. Jag och Josefin bestämde oss för att dra ut på stan och lyssna på Jonas Stjöstedts första maj-tal.

Det var jättefin stämning på torget, och Jonas gjorde peace-tecknet till publiken. Hans tal var fint, och även om jag kanske inte tror på alla hans förslag, så var det fint att vara lite extra ideologisk och drömmande just den här dagen.

Efter att ha armbågat oss fram i publiken lyckades vi även få till en selfie.

Efter Jonas Sjöstedt satte vi oss vid Stenpiren och njöt av denna oerhört Göteborgska utsikt.

Det kom fram två tjejer som ville intervjua oss för deras podd om filosofi. Dom var helt underbara, och det slutade med att vi satt och filosoferade ihop i solen i nästan en hel timme. Sedan gick jag och Josefin hem till henne, gjorde en kylskåpsrensning, och spenderade resten av kvällen skrattandes i hennes säng.

Andra maj blev lite av en klämdag för min del. En sådan där dag då man vaknar med grandiosa planer men då allt blir “mjäh”. Jag satt mest i Josefins säng och försökte hitta ursäkter till att inte fokusera på det jag planerat att fokusera på – min online statistikkurs som jag skrivit upp mig själv på och betalat för. Sen blev det äntligen kväll, och då åkte jag hem till Angelina, Valdemars syster, där Valdemar hängde. Vi gullade lite med Angelinas nyfödda dotter, och sedan drog vi vidare till deras pappas lägenhet för att äta middag.

Såhär fin soldnedgång förekommer ju inte alltför ofta i Göteborg.

Dagen därpå hängde jag på Handelshögskolan med tre av fem i den fina syskonskaran.

Angelina och hennes söta lilla N. Morgonen därpå for jag till Stockholm. But that’s another story!

Läs mer

Känn ingen sorg

May 1, 2017 by

Share Button

Jag har ju så himla bra förmåner på mitt jobb, med 42 dagars betald ledighet. Mina fina kollegor har tjatat på mig att jag måste utnyttja det så denna långhelg bestämde jag mig för att göra just det genom att ta fyra dagar ledigt för att göra en Sverigeturné. I fredags flög jag till Göteborg för lite välbehövlig kvalitetstid med Josefin. Vid midnatt knackade jag på dörren till hennes lilla studentrum vid Ullevi och så låg vi och snackade skit och skrattade till klockan 3 på natten.

 

Dagen därpå promenerade vi till Palmhuset för lite tropisk värme.

Josefin föreslog att vi skulle köpa halva-priset glassar på Pressbyrån och förtära dem inne i Palmhuset vilket jag tyckte lät som en ypperlig idé.

Nom.

Det var så himla fint och lummigt därinne.

Otroligt ljus dessutom.

Efter Palmhuset promenerade vi till Haga och besökte några butiker. Får alltid en chock av hur lite människor det är ute på gatorna i Sverige, till och med på helger. Och det värsta av allt är att jag börjat tycka att det är lite skönt?

Sedan fikade vi. Har saknat de svenska frallorna med gummiost.

Jag har suttit och varit skadeglad över att det varit soligare i Göteborg än i London. Tack vädergudarna för det!

Sedan strosade vi vidare i butiker och jag gjorde det jag alltid gör när jag fått in lite pengar på kontot, dvs köpa massa pastelliga kläder som jag redan har.

 

Efter mycket om och men bestämde vi oss för att äta pho till middag. Storstadsdryg som jag blivit var skeptisk till om Göteborg kunde leverera lika bra pho som London. Jag blev väldigt positivt överraskad! 10 av 10 phoskålar! Efter middagen gick vi hem och jag introducerade Josefin för SKAM. Nu går hon igenom samma besatthetsfas som Sveriges befolkning gjorde för ett halvår sedan.

Dagen därpå var det Valborg, och jag fick frukost på sängen!

Och Göteborg överraskade med ännu klarare himmel!

Vi tog tunnelbanan till Botaniska Trädgården.

Jag påmindes om hur vackert Sverige faktiskt är. Och luften – vilken skillnad.

Efter en picknick i solen gick vi till Andra Lång för att dricka varsin öl. Det var ju trots allt Valborg.

Sedan gick vi och handlade fryzpizza och betade av lite fler SKAM-avsnitti Josefins säng. På kvällen åkte vi till Majorna och hängde med Josefins underbara vänner Adam och Ylva. En sjukt najs Valborgkväll.

Läs mer