Investera i London?

Sep 27, 2016 by

Square Mile in London, the city's financial districtEfterdyningarna av det första beskedet om Brexit har lagt sig och allt fler börjar nosa på vilka möjligheter som nu öppnats. Den schweiziska investmentbanken UBS tipsar om brittiska fastigheter som en bra investering. De menar att en kortsiktig nedgång av fastighetspriserna kommer med största sannolikhet inte hålla i sig mer än något år. Den rådande marknadsefterfrågan öppnar därmed upp för goda investeringsmöjligheter på sikt.

De bästa investeringsmöjligheterna kan vara i de kommersiella fastigheterna eller de mer exklusiva kvarteren då de drabbas hårdare av osäkerheterna, menar Banken Société Générales. Andelen utländska investerare som dels ser hur priserna på exklusiva fastigheter i London faller, dels kan konstatera att det brittiska pundet är på sin lägsta nivå mot dollarn sedan 1985 kan med utgångspunkt i detta göra rena fastighetsklipp.

A.K.A Relocations har en lång erfarenhet av fastighetsinvesteringar i London med omnejd, ta gärna kontakt för mer information. info@akarelocations.com

Läs mer

Får det lov att vara en kopp te?

Aug 15, 2016 by

Det finns inte någon annan stad i världen där en “afternoon tea” passar bättre än i just London. En klassisk variant, en modeinspirerad sådan eller en inspirerad av sagornas värld. Här listar vi några av våra favoriter att besöka en regnig eftermiddag, eller varför inte en solig höstdag, det är aldrig fel!
Afternoon-Tea-the ritz

The Ritz – för en klassisk och glamourös afton, för dig som söker guldkanten på tillvaron.

Prêt-à-Portea – modevärldens IT-plagg serverade på fat, hit står alla fashionistas i kö.

Fortnum & Mason – teernas te, såklart att tekoppen ska drickas där det sålts teer i över 300 år.

Sketch – den härligaste och kreativaste miljön.

Ichi Sushi – en asiatisk tvist, ett måste för alla sushi-lovers där ute.

Shangri-La – för den bästa utsikten.

Brown’s – för den hälsomedvetna.

Sanderson – Alice i Underlandet bjuder in alla te/champagne-älskare till sin magiska värld.

Läs mer

A.K.A Relocations tror på ett samarbetande Europa.

Jul 12, 2016 by

Brexit, uttrycket väcker starka känslor, osäkra och avvaktande sådana. Samtidigt som vi londonsvenskar håller andan och tittar frågande på varandra. Utvärderar hur det eventuellt kan påverka oss på något sätt, kanske inte idag men på längre tid.

Kortsiktigt finns här helt klart investeringsmöjligheter, med ett lägre pund kan du leva billigare i huvudstaden, så vi slår ett slag för en London weekend i sommar. Handel och fri rörlighet är viktigt för både Storbritannien och för Europa

 

Har du långsiktiga funderingar på större investeSverige-brexitringar eller kommer du flytta till London i det närmaste så vill A.K.A Relocations hjälpa dig eller ditt företag med att hitta rätt. Vi tar ställning och vill bidra till att stärka de samarbeten mellan UK och resten av Europa som vi kan.

 

För hjälp eller frågor om fastigheter, investeringar eller flytt, du är välkommen att ta kontakt på telefon +44(0)20 7751 0666 eller via info@akarelocations.com

 

Läs mer

Sköna maj välkommen!

May 9, 2016 by

Maj kan vara den allra bästa tiden i London, värmen och det gröna inbjuder till aktiviteter för hela familjen innan det blir alldeles för varmt.

chelseaphysicgarden

Idag listar vi några av de bästa platserna för en fika runtom i London. Vare sig du vill ha en ekologisk slät kopp eller bullar och saft, – det finns något för alla fikaälskande svenskar.

Bullar och saft kan aldrig bli fel. Kanelbullarna på Svenska kyrkans kafé är rent ut sagt gudomliga och det beror förmodligen på den stora dos kärlek som knådats in i degen.

Ursprungligen det populära stockholmsbaserade stenugnsbageriet Fabrique har ett bageri i trendiga Shoreditch. Alla hipsters jublar över surdegsbröd och Johan & Nyström kaffe. Home away from home.

Sewoverit – att sy är trendigare än någonsin testa att kombinera en fika i kombination med ditt skapande i denna härligt pastelliga miljö som finns på ett par platser i stan.

För den hälsomedvetna eller för veganen, som samlar på rätt kalorier kan gröten hos Nama rekommenderas, hälsan framför allt där även smaken levererar, så att säga.

I norra London kan du som hot-deskar landa för en prenumeration hos Net-Works, här får du arbetsro, 3 kaffekoppar, wifi och ett gästpass för ynka 10 pund i månaden.

Läs en bok och njut av en kopp kaffe i en sådan där engelsk trädgård som vi skandinaver bara kan drömma om, besök Chelsea Physic Garden . Vi kan inte lova att du inte går därifrån med fröpåsar i handen.

Av: @miagnarsson

 

 

 

Läs mer

A.K.A. Relocations – here we grow again!

Apr 8, 2016 by

A.K.A Relocations are so happy to be introducing our new Property and concierge Manager Claire Bailey.

claire-2

AKA Management offers a boutique and uniquely personal approach to both Property and Tenancy Management for both Corporate and Private Clients.  Ours is a very individual service tailored to each and every circumstance, with a dedicated Manager for every Client combining both a professional and common sense approach to every circumstance.

We manage individual properties, let whilst their owners are overseas as well as properties which are held for investment purposes, and we do this as if they were our own with regular inspections, and monitoring.

We also manage Corporate and Private Tenancies, following on from relocations we will do everything in our power to ensure a smooth transition to the UK and offer a personal service covering everything from Utility bills to the delivery of fresh flowers on a weekly basis.
Presented below are some of the services A.K.A Relocation provides:

 • Flower delivery (weekly, monthly etc)
 • Check post and watering flowers whilst you are away
 • Booking various tickets for travel, theatre, weekends way etc.
 • Ad hoc secretarial services (for when you need an extra pair of hands)
 • Health insurance
 • House cleaner
 • Rubbish removal
 • Au – pair / nanny
 • Dry cleaning (collection and delivery service)
 • Key holding service (office hours only)
 • Help with buying TV and other UK electrical equipment
 • Finding local doctor
 • Finding local dentist
 • Finding local (or close to work) gym and swimming pool
 • Local good taxi service
 • Set up and Allocate funds to Clients Account
 • Pay all monthly bills
 • Liaise with Landlord or Landlords agent over any repairs etc necessary to the property
 • Maintain regular contact to ensure there are no outstanding issues
 • Supply a concierge service for Tickets, Weekend Breaks or anything the Client wishes.

If you are moving or new to a property we can help too.

 • Arrange and agree Schedule of condition/inventory on new property
 • Oversee any incoming furniture from removal company to Client specification
 • Arrange handyman to put up pictures etc.
 • Arrange electrician to install ceiling lamps etc.
 • Arrange for Sky/ Other TV Services
 • Set up Utilities/Council Tax etc. (including BT, Broadband, Water)
 • Arrange Residential car parking permit
 • Arrange Household insurance
 • Finding local doctor
 • Finding local dentist
 • Finding local (or close to work) gym and swimming pool
 • Find cleaner/Gardener

 

Läs mer

Boende för en London-weekend.

Mar 24, 2016 by

Påsk, kristi himmelsfärd, midsommar och nationaldagen är långhelger där många skandinavier passar på att besöka London. Ett boende i London för ett par jobbdagar eller en härlig weekend kan ibland vara svårt att hitta. Vi på A.K.A. Relocations tycker att The Handbooks nya guide är toppen för den som önskar en hög kvalitet på sitt hotell.

För enklare boende tipsar vi om området Earl’s court eller Bayswater/Queensgate som erbjuder många mindre hotell/hostel för en billigare peng, dessutom ett behagligt promenadavstånd!

The Handbook Hotels guide

Om du är nyinflyttad eller behöver hjälp med att hitta en bostad för en kortare eller längre tid kan vi på A.K.A. Relocations hjälpa dig. Med över tio års erfarenhet av flytt till och från London kan vi skräddarsy en unik lösning för dig privet eller för ditt företag.

En glad påsk önskar vi er alla ifrån oss på A.K.A!!

 

Läs mer

Efter Guy Fawkes kommer juldekor på riktigt

Nov 8, 2015 by

Havet av Poppys prydligt placerade på herr-rockar, skinnjackor och kavajslag tynar sakta men säkert bort. Vi ses igen nästa höst! Nu är det dags för julpynt..

Julpynt i London är inte riktigt som den traditionella julstrumpan hemma. Här hittar du nya varianter varje år, det ena vackrare eller värre än det andra. Modernt, traditionellt och kontroversiellt i en salig blandning. Här kommer iaf några av årets dekorerade gatufavoriter:

 • Harrods, Harvey Nicols, och de uppradade varuhusen på Oxford street är värda ett nattligt besök. Dels för att skippa den omtumlande vågen av människor som du möter i varje hörn, dels för att ljusen gör sig (självfallet) så mycket bättre i mörkret.
 • Liberty’s traditionella Christmas Room är fantastiskt mysigt. Här kan du förkovra dig i delikata juldekorationer och vi varnar för att både en eller två julkulor kommer slinka med dig ut till den andra sidan av byggnadens läckra korsvirkesfasad.
 • Kew Garden har en inbjudande ljusuppsättning, precis som att någon strött älvstoft ut över den prunkande parken (yes, även vintertid), samtidigt erbjuder området inbjudande aktiviteter för både gammal som ung.
 • Nytt för i år är The Strand som får sin julbelysning för första gången om ett par dagar, spännande att se vad det här året kommer bjuda på..

libertys christmas room

Psst. Ni glömmer väl inte julmarknaden den 19-22 november i Ulrika Eleonora kyrka. Det perfekta tillfället att våga glutta in i sig själv och leta sig fram till de där förträngda julkänslorna. Därefter kan det vara dag att sätta på den första julskivan – vilken blir årets mest spelade jullåt månntro?

hälsningar/ A.K.A. Relocations Teamet

A.K.A. Relocations erbjuder en skräddarsydd service för privatpersoner och företag som vill köpa eller hyra bostad i London med omnejd. Som kund till A.K.A. får ni hjälp att identifiera hus eller lägenhet efter era specifika önskemål. Genom vår insats sparar ni både tid och pengar, och vi ser till att ni har möjlighet att göra bästa möjliga val. Vårt team består av svenskar som bland annat är uppvuxna i London men även utomlands och som har erfarenhet av relocation själva.

Läs mer

Det brittiska köket inspirerar

Sep 23, 2015 by

Beef_Carpaccio_at_PetrusRent historiskt kanske den kulinariska upplevelsen i det brittiska köket inte imponerat på omvärlden.  Självklart har stjärnkockarna (Gordon och Jamie med flera) visat vägen fram. Men på många håll i huvudstaden kan du hitta fantastiska brittiska restauranger som passar för varje smakpalett och kosthållning. Ett område som har flera restauranger samlade är Soho i centrala London där du kan hitta restauranger som Cinnamon Soho, NOPI och The Ivy. Ivy har nu även öppnat en ny populär restaurang på King’s road. Även i Shoredith poppar ständigt nya ställen upp, samt flera guldkorn kan grävas fram i stans ytterkanter. Icke att förglömma är de utströdda gastropubar som ofta serverar riktigt bra mat för en bra peng i en gemytlig miljö.

Vi på A.K.A gillar skarpt att det finns många trendiga ställen som inte tar bordsbokningar utan har en bar där man får vänta tills ett bord blir ledigt. Här kommer några tips på brittiska restauranger att upptäcka:

 

Av: Michaela Agnarsson

 

Läs mer

Vilken är din favoritpark?

Aug 26, 2015 by

Höstluften smyger sig på och likaså vardagen efter härliga semesterveckor med sol och ledig tid. Samtidigt är London en av de få städerna i världen där hösten känns helt ok att leva i. Det finns faktiskt inte mycket som överträffar en höstpromenad i någon av de parker som ger staden andrum. Ta med dig en bra vän och strosa i just din favoritpark.

Du kan till och med se till att upptäcka några nya parker, men kanske först efter att du besökt de klassiska Regent’s Park och Hyde Park som är omåttligt populära av en god anledning. Så dra på dig din nyinköpta höstoutfit, strosa långsamt fram i det gröna och insup den krispiga höstluften med en värmande cappuccino i din hand. Eller samla ihop nära och kära för en omgång kubb..

 

park

Några av Londons härligaste parker:
Clapham Common
Richmond Park
St. James Park
Hyde Park
Regent’s Park
Victoria Park
Hampstead Heath

Läs mer

Hjälp att hitta ditt nya perfekta boende?

Aug 11, 2015 by

cropped-iStock_000011022490Medium11.jpg
Då är A.K.A Relocations precis det du behöver!

Vi erbjuder en skräddarsydd service för privatpersoner och företag som är intresserade av att köpa eller hyra bostad i London med omnejd. Som kund till A.K.A. får ni hjälp att identifiera hus eller lägenhet efter era specifika önskemål. Genom vår insats kan ni spara både tid och pengar, och vi ser till att ni har möjlighet att göra bästa möjliga val.

Vi tittar på bostäderna i förväg och väljer därefter endast ut det för varje kund bästa objektet, för presentation vid en för kunden lämplig tidpunkt. Vi har ett stort nätverk av fastighetsmäklare, fastighetsföretag och privata kontakter, kombinerat med tillgången till den senaste bostadsdatabasen som kontinuerligt uppdateras med alla nya objekt som kommer ut på marknaden. Vårt mål är att hitta en perfekt bostad, men även att erbjuda kunden en allround-service och att göra allt för att kunden ska komma väl tillrätta i sitt nya bostadsområde.

A.K.A. kan även hjälpa till med att hitta lämpliga skolor samt ordna rundturer i olika områden i orienteringssyfte.

”Vi är väldigt imponerade över hur A.K.A hittade vår bostad samt skötte förhandlingarna av kontraktet. Med hjälp av A.K.A lyckades vi hitta vad vi var ute efter. Tolkning av det relativt komplicerade kontraktet var också ovärdelig hjälp.”

Karl Bodin Phd Stockholm Sweden

”A.K.A Relocations var det perfekta valet för mig när jag skulle flytta till London i somras. Trevliga Kristina och hennes vänliga och kompetenta personal förstod mina behov och önskemål. Vi hittade vårt nya hem och hela familjen var nöjda. Att bosätta sig i en ny bostad var enkelt med hjälp av A.K.A.  De behövdes en vecka av deras professionella service för att reda ut allting före inflytt. Idag använder jag fortfarande A.K.A management och concierge service som jag starkt kan rekommendera då de gör att min vardag flyter på som den ska. 

A.K.A Relocations med dess ägare Kristina Kennedy vet precis vad som behövs för att göra en kund nöjd.”

Läs mer