Mitt London – Amelie Von Celsing

Mar 6, 2014 by

Share Button

Efter två år i Italien bestämde sig Amelie Von Celsing att flytta till London för att studera. Efter studierna kom ett jobberbjudande som Amelie tackade ja till och hon har nu bott i London i 4.5 år. ”Jag insåg att London var mycket mer roande än Stockholm, plus väldigt nära hem ifall man behöver åka”.  Idag bor hon med sin pojkvän i Chelsea och arbetar som inredningsarkitekt. ”Det allra bästa med att bo utomlands är att lära känna nya människor och se nya platser” säger Amelie.

Hon har haft flera olika boenden främst i de centrala delarna av London – Pimlico och Chelsea. Under sina år i London har hon har delat boende med tjejkompisar och de senaste åren har hon bott tillsammans med sin pojkvän.

King’s Road i Chelsea  där Amelie idag bor.  Bild  

Amelie poängterar som de flesta att skillnaden mellan Sverige och England är hur människor bor ”Folk delar inte boende lika frekvent i Sverige som de gör här”. Hon tycker att utbudet på hyreslägenheter är bättre här men priserna är högre och standarden lägre.

Som de flesta som bor eller har bott i London har Amelie stött på boendestandarden, mögel och läckor har det varit genomgående i de flesta boenden. ”Men det värsta är nog hyresvärdar som vill lura folk på pengar”. Förra året när hon och hennes pojkvän skulle flytta ur sin lägenhet krånglade agencyn och ville att de skulle betala betala £350 för städning efter det att de redan anlitat professionell städhjälp. ”Efter det gick vi till en neutral partner som heter: tenancy deposit scheme och fick efter 1.5 långa och tidskrävande månader tillbaka nastan allt. Men tog sådan tid och var riktigt frusterande”. Trots att det blev en lång historia så slutade det ändå lyckligt och lärdomen var att placera depositionen i riktig organisation för att alltid vara på den säkra.

Amelies bästa tips för Londonsvenskar: 

Fixa ett NI nummer så fort som möjligt för att kunna söka jobb (national insurance number). Investera i en cykel eftersom det går snabbt att ta sig igenom den annars jobbiga Londontrafiken samt mera trivsamt än att åka buss tycker Amelie. Åk med Uber taxi som enligt Amelie är billigast i stan. Ett annat tips är Zip car som är ett enkelt och billigt sätt att ta sig utanför London på helgerna eller om man vill storhandla. Appen ‘Citymapper’ tycker hon är en bästa appen i London när man vill ta sig runt. Online mataffären Ocado är super och har ett stort utbud av svensk mat som du dessutom kan få hemskickad.

Tack Amelie för bra tips och framförallt för att du ville dela med dig av dina erfarenheter.

Vill du också vara med här på bloggen? Vi vill gärna komma i kontakt med fler svenskar som vill dela sin Londonhistoria med oss, maila info@akarelocations.com eller skriv en kommentar nedan!

Lämna en kommentar