Öppna Bankkonto

Mar 13, 2012 by

Share Button

En av de många praktiska grejer man behöver ordna när man flyttar förutom att hitta boende, fixa jobb och NI-nummer är att öppna ett bankkonto. Detta kan ibland vara lite krångligt och ta lite tid eftersom att de flesta banker kräver ”proof of address”, för att man ska få öppna ett bankkonto.

Med proof of address menar de ett dokument som bevisar att du bor där du säger att du bor, och det kan till exempel vara ett hyreskontrakt eller en räkning som står i ditt namn. Problemet är att när man precis flyttat till ett nytt land så kanske man hyr ett rum och inte har något eller hyreskontrakt, kanske har man som inneboende inte heller några räkningar som står i ens namn, och har man inte hittat ett jobb än så har man inget anställningskontrakt med sin adress på.

Om man inte har tur och lyckas öppna ett bankkonto utan proof of address, så har till exempel HSBC ett så kallat ”passport account”. Kontot är skapat just för personer som kommer nyinflyttade ifrån utlandet så att de lättare ska kunna öppna ett konto trots att man saknar bevis på en engelsk adress. Kontot kostar £8 per månad, och kontrakttiden är 12 månader. Om man vill läsa mer om deras passport account kan man göra det här: http://www.hsbc.co.uk/1/2/current-accounts/uk-bank-account?HBEU_dyn_lnk=CurrentAccount_FilterTool_Passport_FindOutMore_ProductNameLinkButton

Andra banker är exempelvis Natwest, Lloyds och Barclays, och även svenska Handelsbanken har flera kontor runt om i London.

 

Lämna en kommentar