Restaurang i London

Oct 15, 2018 by


Foto:Jack Pasco, Pergolalondon.com

Sugen på ett restaurangbesök i veckan? Vi har bästa tipset! Pergola on the roof! Pergola Paddington, ett härligt restaurang- och barkoncept där du kan njuta av en fantastisk city skyline- utsikt, har hittills i år kört på ett sommarkoncept med rooftopbar och härliga drinkar. De har nu haft stängt ett par veckor för att göra sig redo för höst och vintersäsongen. På torsdag, den 18 oktober, slår de upp sina portar igen och utlovar en urban Winter Oasis. Orkar ni inte vänta tills torsdag? Pergola-familjen har utökat sig och i slutet av september hade Pergola Olympia premiär – med tre restauranger och en härlig bar. Läs mer och boka HÄR!

Läs mer
Comments Off on Restaurang i London

Museibesök i London

Oct 14, 2018 by

Publicdomainpictures.net

Fler tips för regniga dagar i London – museum och gallerier! Tate Modern Art berättade idag via sina Instagram, att de under 2019 kommer att ta in en av de största samlingar Vincent Van Gogh konstverk som UK sett för över ett decennium. Spännande, visst? Biljetterna är redan släppta, så säkra din upplevelse via denna länk; https://www.tate.org.uk/visit/tate-modern

Sugen på att besöka fina Tate redan nu? Det är sista chansen att se deras ”Shape of light” utställning som bygger på fotografier och abstract konst. Utställningen håller på tills idag!, söndag 14 oktober. Skynda!

 

Läs mer
Comments Off on Museibesök i London

Söndagsmiddag i London

Oct 13, 2018 by


Foto: Susanne Walström / Imagebank.sweden.se  

 

Sugen på en ordentligt svensk söndagsmiddag? Söndagen den 28 oktober, klockan 18.00, bjuder Svenska Kyrkan i London in till klassisk
köttbulle-middag med både pressgurka och lingonsylt som tillbehör! En smak av Sverige, helt enkelt!

Åldersgränsen är 18 år, middagen kostar 10 pund per person och både anmälan och betalning sker i förtid via denna länk: https://www.svenskakyrkan.se/london/nyheter/sondagsmiddag 

 

Läs mer
Comments Off on Söndagsmiddag i London

Helg i London

Oct 12, 2018 by

Vad som pågår under en helg i London? Den här helgen, 12 till 14 oktober, händer ett par spännande saker! Kolla in;

 

  • London film festival – med start i onsdags pågår filmfestivalen ända fram till 21 oktober. Vad är mer perfekt än att välkomna hösten genom att kura ihop sig i biomörkret tillsammans med någon man tycker om? I helgen spelas filmerna, bland många fler, Alone in Space och Bergman – A year in a Life. För mer info klicka in här: London Film Festival 
  • Ebbot Lundberg – som tidigare nämnt, är han tillbaka i London för en helkväll på Half moon Putney lördagkväll, 13 oktober. Ebbot backas upp utav The Indigo Children och både klassiker och covers utlovas. Biljetter är fortfarande tillgängliga och finns att köpa här (klick!)
  • Phine pop – up – Elinas smyckespop-up öppnar på söndag! Öppen 11-17!

Ha en fin helg kära ni!

Läs mer
Comments Off on Helg i London

Smycken i London – Phine pop-up

Oct 11, 2018 by

”BE FIERCE, BE BRAVE, BE DAMN PHINE” 

 

Elina Faurschou, entreprenör och egenföretagare, är grundare till smyckesmärket Phine
som har sin bas här i London.  För 2 år sedan tog hon tag i det som varit hennes stora passion
och dröm sedan länge – att bygga upp ett eget brand.

 

 

-Smyckena är vad jag kallar av ”Scandi Statement Jewerly” rang, lite farliga och tuffa samtidigt som de fortfarande är scandi minimal. Smyckena är alla handgjorda från grunden av mig och mitt team här i London, berättar Elina.

Phine’s smycken är gjorda i 925 silver, och håller god kvalité. Det finns en rad olika kollektioner – kolla in deras hemsida här; https://www.phine.london -, och både välgörenhet och miljömedvetenhet ligger bakom märket. Av alla smycken som säljs från kollektionen feminism, doneras 10 pund till orgnaisationen The girls network, en organisation för att peppa och stötta kvinnor.

Kommande söndag, 14 oktober fram till lördag den 20 oktober kommer Phine slå upp dörrarna för en pop-up, där du har chansen att svänga förbi och mingla med Elina själv, känna och klämma på smyckena och kanske unna dig något – eller varför inte kirra en eller två julklappar?

 

Är du också sugen på att starta eget? Kör! Här langar vi Elinas tre bästa tips;

Tro på dig själv! (För ingen annan kommer att göra det i början…)
Var tålmodig! (Allt tar längre tid än du tror)
Ge inte upp. 

 

Läs mer
Comments Off on Smycken i London – Phine pop-up

Höst i London

Oct 10, 2018 by

Bild: Sven Hansche/Shutterstock

 

Höst i London

Det är förmodligen inte så många sådana här fina varma dagar kvar – med strålande sol och temperatur som plussar 15 grader. Ta med dig någon du tycker om till St James Park  – eller njut av en av Londons mest spektakulära utsikter vid Primrose Hill och fånga årets sista sensommar-solstrålar. Om regnet ändå skulle överraska så har vi även listat London bästa biografer på hemsidan!

Ha en fantastisk onsdag!

Läs mer
Comments Off on Höst i London

Feya

Oct 9, 2018 by

Fortfarande lite seg efter helgen? Startade inte veckan riktigt som du hade tänkt dig? Vi vet, och vi har bästa botemedlet! Låtsas att det fortfarande är söndag och dra iväg på brunch på Feya, ett Instagramspot vid James Street (bakom Selfridges) som slog upp portarna för första gången i maj i år!

Här hängde många av London Fashion Weeks besökare och stället har sällan en lugn stund. Men många platser finns det, så sväng förbi och njut av en sammetsrosa miljö där du kan smaska på en dubbel smoothiebowl, en ljuvligt vacker (och god!) avokadotoast eller varför inte låta sig slukas av deras disk – full med bakverk?

Bra tider för ett besök är vid öppningstid på vardagarna (09.00) och fram till lunch, sen börjar det flockas. Vill du få in ett besök på helgen? Satsa på eftermiddagen, för chans till att få bord direkt! Brunch kan man äta hela dagen!

23 James Street 
Marylebone 

Brunch vilt, hörrni!

Läs mer
Comments Off on Feya

Ung i London

Oct 8, 2018 by

En liten påminnelse till dig som är mellan 18 och 27 år! Varje onsdag mellan 19.30 0ch 21.00 anordnar Svenska Kyrkan i London kvällsträffar – för fika och chansen att knyta nya kontakter.

Svenska kyrkan håller till på 6 Harcourt Street, och är öppen för alla!

/Ingen anmälan behövs/

Läs mer
Comments Off on Ung i London

Hej och välkommen – hej London!

Oct 8, 2018 by

En incheckningsdisk, ett bagageband och en säkerhetskontroll senare så har man landat i vänthallen. Det är dags att boarda. Flygvärdinnorna säger ’’Welcome Miss’’, ’’Welcome Mr’’ och önskar alla en trevlig flight. De drar säkerhetsgenomgången medan planet rullar ut på landningsbanan, eftersom de är lite sena. Allt är i sin ordning. Någon har somnat. En annan tuggar tuggummi för att slippa lock för öronen under det att planet lyfter, och en annan byter frenetiskt musik på sin Iphone. Sen är man plötsligt i luften, och man är påväg. 

Steget att flytta ter sig olika för alla. En del velar. Andra bara vet. Någon hittar någon på Instagram som har flyttat. Andra får informationskataloger om ett år som au pair i brevlådan. Någon annan får ett jobb. Det spelar egentligen ingen roll, för alla, vi, ni och jag har en sak gemensamt. London!

Via Londonsvenskar kommer ni här på kulturbloggen få tips, information och hjälp med vad ni kan hitta på för en så rolig och maxad London-upplevelse som möjligt! Events, restaurangtips och information om olika svenska communities. Här uppdateras det varje dag, och via den här bloggen vill vi försöka se till att ni inte går miste om något.  Känn dig som hemma, helt enkelt! Välkommen!

Läs mer
Comments Off on Hej och välkommen – hej London!

Per Gessle to London 15th October!

Sep 26, 2018 by

Our big question is: why are they promoting this man as Roxette’s Per Gessle? Roxette is on of the best bands of all times but Gyllene Tider – MAN! We made out to their tracks!

We even put one of their most popular songs on our Midsummer Video!

 

WIN A MEET&GREET(ends 5th October) —> https://www.facebook.com/londonsvenskar/posts/1843432065712445

 

Good news for European fans of Swedish super group and classic hit makers Roxette—the duo’s songwriter Per Gessle is embarking on a European tour focusing on the mighty Roxette song catalogue this autumn.

 

The group’s charismatic singer, Marie Fredriksson, announced her withdrawal from touring due to health problems in the spring of 2016, shortly before the release of the group’s tenth studio album, “Good Karma”. When faced with this situation, Gessle decided to channel his energy into writing material for a Swedish solo project recorded in Nashville later that year. The recordings were made with long-time Swedish musical partners Christoffer Lundquist, Clarence Öfwerman, Anders Herrlin and Helena Josefsson, coupled with a long list of top-league American session players.

 

Get tickets here: https://www.livenation.co.uk/show/1114827/per-gessle-s-roxette/london/2018-10-15/en

Läs mer
Comments Off on Per Gessle to London 15th October!

Anglo-Swedish Society – Punsch Ball

Sep 26, 2018 by

2018 Punsch Ball at the Savile Club

20th October 2018 (19:00 – 1:00)

Savile Club, 69 Brook Street, W1K 4ER

 

This year’s theme is CONCEPTION!

COCKTAILS 6.45 PM
DINNER 7.30 PM
DANCING 9.30 PM
CARRIAGES 1.00 AM

The Society’s scholars will perform and guests will sing and dance.

Black tie.

Early bird price: £120 (members) / £140 (non-members)

See Photographs & Watch Video of last year’s ball

 

Read more about the Anglo-Swedish Society here! We will be there 🙂

 

Läs mer
Comments Off on Anglo-Swedish Society – Punsch Ball

Ebbot Lundberg från Soundtrack of Our Lives till London 13 oktober!

Aug 1, 2018 by

Ebbot Lundberg från Soundtrack of Our Lives till London 13 oktober!

Ännu en folkkär svensk artist är tillbaka i London, sist vi pratade med Ebbot Lundberg var 2012 i London då han bland annat var förband till Liam Gallagher (Oasis).  Nu är han tillbaka:

 

Ebbot Lundberg – the former singer with The Soundtrack of Our Lives (TSOOL) and Union Carbide Productions, star of Så Mycket Bättre and Ebbot‘s Ark – returns to London with his band The Indigo Children. The Half Moon Putney, Saturday October 13th. Tickets available now from the Half Moon at the link below:

Läs mer
Comments Off on Ebbot Lundberg från Soundtrack of Our Lives till London 13 oktober!

Midsommar i London 2018

Jun 19, 2018 by

 

Sill, nubbe och dans runt stång! Just midsommar är nog dagen vi svenskar är som mest stola över i vår kalender. Vi älskar att dela med oss av våra traditioner och midsommarkransar är en av dem. Detta år råkar det också vara VM under midsommarhelgen, så på lördagen då flest Londonsvenskar firar midsommar spelar Sverige mot Tyskland vid 19:00 på kvällen. Vilken dag att fira Sverige!

Vi har listan på allt och lite till du kan göra för att komma i midsommarstämning.

Hitta den här: Midsommar i London 2018 

 

Läs mer
Comments Off on Midsommar i London 2018

ACT and TERMINAL 3 by Lars Norén

May 20, 2018 by

1–30 June 2018

Coronet Presents

Act and Terminal 3

by Lars Norén

Translated from the Swedish by Marita Lindholm Gochman

Directed by Anthony Neilson

 

A double-bill of hard-hitting and deceptively simple short plays from Lars Norén, often considered Sweden’s greatest contemporary writer. Directed by Anthony Neilson (Stitching, The Wonderful World of Dissocia, and most recently The Prudes at Royal Court), one of the most extraordinary – and controversial – dramatists working today.

 

Act is a prescient interrogation of faith, conscience and atrocity and what is excusable during war. In a hospital examination room, a doctor assesses a female prisoner, accused of being a terrorist and now on hunger strike.

 

Then, storylines intertwine in Terminal 3 – a young couple await the birth of their first child, while in the same place two people wait to identify the body of their dead son. How does the birth – and death – of a child affect the lives and relationships of the parents?

 

Lars Norén, playwright, poet and novelist, is often considered to be the greatest living Swedish writer. He’s an influential writer in the dark realist tradition of Scandinavian writing – an heir to August Strindberg, and a precursor to the bleak landscapes of Nordic noir.

 

https://www.the-print-room.org/theatre/2018-season/terminal3act/

Läs mer
Comments Off on ACT and TERMINAL 3 by Lars Norén

Fira Norges Nationaldag – Syttende Mai

May 17, 2018 by

Join Albert’s for the biggest celebration of the Norwegian National Day “Syttende Mai” in London at Chelsea’s swanky Albert’s private members club on May 17th. Embrace your Norwegian spirit or be Norwegian for a night with lots of bubbles, mingling with friends old and new and dancing till the wee hours…

The event starts at 9pm with complimentary bellinis and traditional Norwegian canapés followed by dancing till late. DJ Jim Grim is flying in from Bergen, Norway to play the best of his international and Norwegian tunes.

Dress code: Red, Blue and White

Tickets include cocktails upon arrival & canapés served before 10pm. BOOK NOW: https://www.eventbrite.co.uk/e/norways-national-day-party-tickets-44834506215

For table bookings, email reservations@albertsclub.com

Gratulerer med dagen!

Läs mer
Comments Off on Fira Norges Nationaldag – Syttende Mai

Missa inte Superbowl på Nordic Bar

Jan 19, 2018 by

(Bild: https://www.facebook.com/the.nordicbar/)

 

Den som aldrig upplevt amerikanska fenomenet Superbowl får en superchans om drygt två veckor när Nordic Bar visar matchen. Här kan du njuta av kall öl och skandinaviska rätter, och innan matchen vankas det lotteri såväl som frågesport om NFL. Antal platser är begränsat, så det gäller att boka i tid.

 

När: Söndag 4 februari 18.00-04.00
Var: Nordic Bar, 25 Newman Street, WIT IPN (tube: Goodge Street)
Info: Se Facebook

 

 

Läs mer
Comments Off on Missa inte Superbowl på Nordic Bar

Internationella Nalle Puh-dagen

Jan 18, 2018 by

(Bild: https://www.stylist.co.uk)

 

Idag firar hela världen International Winnie the Pooh Day. Japp – vår favoritbjörn har en alldeles egen dag! Du som befinner dig i London kan både hedra Puh med ett besök på V&A:s utställning Winnie-the-Pooh: Exploring a Classic, eller slå dig ned i biosalongen framför Goodbye Christopher Robin som handlar om författaren till böckerna om Nalle Puh.

 

 

Den bästa bioupplevelsen i London? Vi har listat våra favoritbiografer från öst till väst!

 

Läs mer
Comments Off on Internationella Nalle Puh-dagen

Lumiere London gör comeback imorgon!

Jan 17, 2018 by

(Bild: https://www.festivalinsights.com)

 

En av Londons SNYGGASTE festivaler är tillbaka imorgon. Lumiere London består av över 50 bokstavligt talat lysande konstverk utspridda över hela London. Så om du har vägarna förbi King’s Cross, West End, Victoria eller Mayfair i helgen kommer du garanterat få syn på ett eller ett par ljusinstallationer som riskerar att ta andan ur dig…

 

När: 18-21 januari
Var: Centrala London
Info: Visit London

 

 

Dags att dra hem till Sverige? Här är våra bästa tips inför flytten.

 

Läs mer
Comments Off on Lumiere London gör comeback imorgon!

Networking med Handelskammaren nästa vecka

Jan 16, 2018 by

(Bild: https://c-x-a.co.uk)

 

Om en vecka arrangerar Swedish Chamber of Commerce ‘Link Up Drinks’ på en exklusiv members club i Marylebone. Nya SCC-medlemmar kommer presentera sig för resten och Alison Taffs kommer lära sällskapet om skillnaden mellan Prosecco, Champagne och andra slags bubblor. Eventet är gratis för medlemmar, medan icke-medlemmar betalar £30.

 

När: Tisdag 23 januari 18.30-21.00
Var: Home House, 20 Portman Square, W1H 6LW

 

Kolla in våra bästa tips om att jobba i London!

 

 

Läs mer
Comments Off on Networking med Handelskammaren nästa vecka

Förlängt! Du kan fortfarande basta i centrala London

Jan 15, 2018 by

(Bild: https://www.drnorthrup.com)

 

Southbank Centre ger dig möjligheten att basta på en takterrass i centrala London ända till februari. 70 minuters bastande kostar £20-25, inklusive utsikt över Themsen. Det finns också möjlighet att svalka sig med ett glas Prosecco och att förbeställa nordiska kanapéer. Varje onsdag 17.30 är bastun endast öppen för kvinnor.

 

Var: Queen Elizabeth Hall Roof Garden, Southbank Centre, Belvedere Road, SE1 8XX
Info: 
https://www.southbankcentre.co.uk/whats-on/124134-finnish-rooftop-sauna-201718

 

 

På tal om tak så har vi listat våra absoluta favoriter bland Londons rooftop-barer… Skål.

 

 

Läs mer
Comments Off on Förlängt! Du kan fortfarande basta i centrala London

Fanny & Alexander Backstage Notes

Jan 14, 2018 by

(Bild: https://www.moviezine.se)

 

Om du gillar Bergman, men inte är medlem i Anglo-Swedish Society ännu, så kanske det är dags. Organisationens medlemmar får nämligen den unika chansen att höra regissören och skådespelarna i teateruppsättningen av Fanny och Alexander berätta om hur de har gjort teater av en av Sveriges mest berömda filmer. Eventet äger rum om två veckor.

 

När: Måndag 29 januari 17.30-19.30
Var: Old Vic Workrooms, 16 Drummond Road, SE16 4EE (tube: Bermondsey)
Info: https://www.angloswedishsociety.org.uk/events

 

 

Upptäck Londons populäraste områden från väst till öst…

 

Läs mer
Comments Off on Fanny & Alexander Backstage Notes

Goda nyheter för vinterbadare

Jan 13, 2018 by

(Bild: https://www.theguardian.com)

 

London Fields Lido har äntligen öppnat! Den populära 50 meters-bassängen är tillgänglig för simmare varje dag (i de flesta väder). Poolen har varit stängd för renovering ett bra tag så nu jublar alla hipsters i Hackney. I allafall de som längtat efter att ta ett dopp i den uppvärmda poolen.

 

Adress: London Fields West Side, E8 3EU (station: London Fields)
Info: 
https://www.better.org.uk/leisure-centre/london/hackney/london-fields-lido

 

Läs mer
Comments Off on Goda nyheter för vinterbadare

Fira Marsipanens Dag med prinsesstårta!

Jan 12, 2018 by

(Bild: http://www.tasteline.com)

 

Hipp hipp hurra, idag är det inte bara fredag utan även Marsipanens Dag! Med andra ord – idag kan du äta prinsesstårta med gott samvete… Flera av de svenska/nordiska bagerierna i London säljer prinsesstårta, men varför inte göra en egen om du har tid? Du kommer bli väldigt poppis bland dina kompisar och flatmates, det är ett som är säkert!

 

Scandinavian Kitchens fuskversion:

 

Ingredients:
1 pack lagekage bunde, 1 pack kagecreme (crème patisserie), 1 pack Odense green marzipan lid, 1 Tillmanns raspberry jam, 700 ml whipping cream, 100 grams icing sugar, some marzipan to colour for a red flower, few drops of red food colouring

Instructions:
Whip the cream together with a few table spoons of icing sugar. Whip it to hard peaks (not soft). Make the Creme patisserie: 1 sachet of kagecreme powder mixed with 500ml whole milk. Whisk well and chill for 15 minutes in fridge before using. To assemble the cake: Remove packaging from sponge cake layers. On your chosen tray, add first layer of sponge. Add on top a thin layer of raspberry jam, then add half the crème patisserie evenly all over. Add sponge layer and repeat. Add top lid. On the top sponge layer, carefully add the whipped cream in a “dome” shape – you will need to use a spatula here to get it quite smooth all over. You’re looking for around 3-4 cm “top” on the cake. Once you are happy with the whipped cream, add the green lid. This is the tricky bit. Carefully unwrap the lid and line it up to go on the cake. You only have one shot at this as it is hard to move. Once placed, carefully press the sides down around the cake. Some cream may seep out, so use a spoon to wipe any excess so the lid will fit snugly. Use a piping nozzle and any leftover whipped cream to pipe rosettes of cream around the edge to hide the bottom of the marzipan and any folds. To make a rose: add few drops of food colouring to the marzipan – add icing sugar if it gets too sticky. Roll out a 1 mm thick piece, 2 cm wide and around 10 cm long. Roll it up loosely, nip the bottom together, spread the leaves a bit and voila: A marzipan rose to the top of your cake!

 

 

Läs mer
Comments Off on Fira Marsipanens Dag med prinsesstårta!

Nordisk ljusfestival i Soho

Jan 11, 2018 by

(Bild: https://www.facebook.com/acode.org.uk/)

 

En nordisk ljusfestival mitt i London? Jajamän. Från och med imorgon och två veckor framåt kan du njuta av 13 nordiska ljuskonstnärers installationer på sex olika platser i Soho. Nordic DeLights utlovar en mysig festival med intim stämning, till skillnad från många andra ljusfestivaler som äger rum utomhus.

 

När: 13-28 januari
Var: Soho, London
Info: Se Facebook-eventet

 

 

Värm dig på någon av Londons alla pubar efter festivalen!

 

 

Läs mer
Comments Off on Nordisk ljusfestival i Soho

Festival i hälsans tecken

Jan 10, 2018 by

(Bild: https://www.eventbrite.co.uk)

 

På jakt efter inre balans efter julledigheten? Hälsobetonade festivalen Re:Solutions på JuJu’s i Shoreditch kan vara lösningen. Hela januari kan du slappna av med yoga eller dans, äta veganska rätter och boosta energin med nyttiga smoothies. Det finns också möjlighet att meditera och lyssna på föreläsningar om hälsa. Precis vad de flesta Londonsvenskar behöver så här i trista januari!

 

Adress: Juju’s Bar & Stage, 15 Hanbury Street, E1 6QR (tube: Liverpool Street)
Informationhttp://www.resolutionsatjujus.com

 

 

Funderingar om boende? Vi svarar på de vanligaste frågorna om boende i London.

 

 

Läs mer
Comments Off on Festival i hälsans tecken

Spring kick off med Young Professionals

Jan 9, 2018 by

(Bild: http://creativity103.com)

 

Det är dags för en ny termin med Handelskammarens nätverk Young Professionals. Du som är mellan 25-35 år och funderar på att bli medlem (eller kanske redan är medlem!) kan se framemot en trevlig kick off på Jak’s Mayfair om två veckor. Young Professionals kommer informera om vårens aktiviteter och du får även en gratis drink.

 

När: Torsdag 25 januari 19.00-22.00
Var: Jak’s Mayfair, 43 S Molton Street, W1K 5RS
Info: Se hemsidan

 

 

Vill du veta hur du kan få ett extrajobb i London? Missa då inte LondonSwedes och Gigstrs event imorgon! 

 

 

Läs mer
Comments Off on Spring kick off med Young Professionals

Peckham Levels har slagit upp dörrarna

Jan 8, 2018 by

(Bild: https://www.standard.co.uk/)

 

Ett parkeringshus som blivit ett spännande kulturellt mecka? Bara i Peckham… Nyöppnade Peckham Levels hyllar alla typer av kreativitet – här finns coola caféer, konst- och fotoutställningar, lekrum för de yngsta, en yogastudio och dessutom kan man hyra en plats i deras co working-kontor. Communitykänslan är riktigt häftig!

 

Adress: 95A Rye Lane, SE15 4ST (station: Peckham Rye)
Hemsidahttps://www.peckhamlevels.org

 

 

Läs mer
Comments Off on Peckham Levels har slagit upp dörrarna

Fynda på The Big London Flea idag!

Jan 7, 2018 by

(Bild: https://www.chicmi.com) 

 

Är du sugen på att fynda och har vägarna förbi östra London idag? The Big London Flea är en populär återkommande loppmarknad som äger rum på EPIC Dalston. Vad sägs om att kolla in vintagemöbler, coola lampor, second hand-kläder och smaska på veganvänliga bakverk? Tänkte väl det att det lät lockande!

 

När: Söndag 7 januari 11.00-18.00
Var: EPIC Dalston, 13 Stoke Newington Road, N16 8BH (station: Dalston Kingsland)
Infohttps://www.facebook.com/events/702308659978090/

 

 

Vilken av Londons marknader är din favorit när du vill fynda?

 

 

Läs mer
Comments Off on Fynda på The Big London Flea idag!

Kolla in ‘Ingmar Bergman: A definite film season’ på BFI

Jan 6, 2018 by

(Bild: https://whatson.bfi.org.uk) 

 

Lystring alla filmfanatiker! Från denna vecka och tre månader framåt är det Bergman som gäller för hela slanten på BFI. Sveriges världsberömda filmskapare föddes nämligen för 100 år sedan, vilket kommer att firas rejält. Hans filmer kommer att visas på BFI Southbank i olika perioder, så kolla in programmet för att se när just din favoritfilm spelas.

 

Adress: Belvedere Road, South Bank, SE1 8XT (tube: Waterloo)
Information: BFI:s hemsida

 

 

Psst… Vi har listat Londons bästa biografer!

 

Läs mer
Comments Off on Kolla in ‘Ingmar Bergman: A definite film season’ på BFI

Farewell Weekend på Geffrye Museum

Jan 5, 2018 by

(Bild: https://www.geffrye-museum.org.uk)

 

Ekar plånboken tomt så här i början av året? Då har vi ett gratistips: imorgon inleds ‘Farewell Weekend‘ på Geffrye Museum. Namnet syftar på att gästerna får en chans att säga hejdå till både julen OCH själva Geffrye Museum – som kommer vara stängt i två år på grund av en omfattande renovering. Du kan förvänta dig varma drycker, livemusik, körsång och möjlighet att gå bakom kulisserna. Barnvänligt!

 

När: 6-7 januari
Var: Geffrye Museum, 136 Kingsland Road, E2 8EA (station: Hoxton)
Info: https://www.geffrye-museum.org.uk/whatson/events/christmas-events/

 

 

Vi har listat några av Londons andra museum – vilka har du besökt?

 

Läs mer
Comments Off on Farewell Weekend på Geffrye Museum

Premiär för utställningen ‘Year in Focus 2017’

Jan 4, 2018 by

(Bild: https://manofmany.com)

 

Idag slår Getty Images upp dörrarna för sin årliga utställning Year in Focus. Fotoutställningen, som är gratis att besöka, tittar tillbaka på 2017:s viktigaste händelser. Grenfell Tower, terrorattacken i Manchester och folkmordet i Burma finns representerade, såväl som evenemang som Wimbledon och filmfestivalen i Cannes.

 

Öppettider: Måndag – fredag 10.00-17.30 / lördag 12.00-17.30
Adress: Getty Images Gallery, 46 Eastcastle Street, W1W 8DX (tube: Oxford Circus)
Informationhttp://press.gettyimages.com/getty-images-gallery-presents-year-in-focus-2017

 

Läs mer
Comments Off on Premiär för utställningen ‘Year in Focus 2017’

Kickstarta 2018 med ett nytt jobb i London

Jan 3, 2018 by

(Bild: http://www.blt.co.uk)

 

Nytt år, nya möjligheter! Det bästa sättet att kickstarta 2018 är med ett nytt spännande jobb. Så om du lessnat på din nuvarande arbetsplats, eller kanske fortfarande bor i Sverige och vill börja arbeta i London så är det dags att börja söka. Här kan du hitta både svensk- och engelsktalande tjänster:

 

LondonSwedes Job Board på Facebook

Lediga tjänster i London på LondonSwedes hemsida 

 

Lycka till med jobbsökandet!

 

Läs mer
Comments Off on Kickstarta 2018 med ett nytt jobb i London

The Future of Work with Gigstr & LondonSwedes

Jan 2, 2018 by

 

Är du redo för framtidens arbete? Nästa vecka arrangerar Gigstr sitt första Gigstr with Friends-event i London, denna gång i samarbete med LondonSwedes. Här får du en chans att mingla, nätverka och lära dig mer om hur arbete förändras. Alvin Carpio från The Fourth Group och Oliver Madden från Google kommer att tala. Antal platser är begränsat, så anmäl dig i tid!

 

När: 18.00-21.30 onsdag 10 januari
Var: WeWork Tower Bridge, 1 Street, Katharine’s Way, E1W 1UN
Infohttps://www.facebook.com/events/332945880516434

 

Läs mer
Comments Off on The Future of Work with Gigstr & LondonSwedes

Fira Internationella Pizzadagen i London!

Jan 1, 2018 by

Visste du att just nyårsdagen är den dag då det äts allra flest pizzor i Sverige? Om du inte kan tänka dig någon bättre frukost, lunch eller middag idag än just pizza så har vi listat några av våra favoritpizzerior i London:

 

PIZZERIA PAPPAGONE – 131 Stroud Green Road, N4 3PX

(Bild: http://slimyyetsatisfying.com)

 

Varför? För att Finsbury Parks bästa pizzeria mycket väl kan vara norra Londons bästa pizzeria! Ett besök här är som att hälsa på hemma hos en italiensk familj, med allt vad det innebär… Förbokning rekommenderas.
Hemsidahttp://www.pizzeriapappagone.co.uk

 

SANTA MARIA PIZZERIA – 15 St Mary’s Road, W5 5RA

(Bild: http://www.santamariapizzeria.com)

 

Varför? För att Santa Marias napolitanska pizzor är väl värda en resa till Ealing i zon 3. Hemligheten är att degen får jäsa i 24 timmar innan den hamnar på din tallrik. Denna pizzeria är lite av en kändismagnet, så håll ögonen öppna…
Hemsidahttp://www.santamariapizzeria.com

 

FRANCO MANCA – finns i hela London

(Bild: https://londontheinside.com)

 

Varför? För att inget slår en äkta surdegspizza när man är riktigt hungrig. Den något salta bottnen och den söta såsen är en oslagbar kombination. Franco Manca finns i hela London.
Hemsida: http://www.francomanca.co.uk

 

Läs mer
Comments Off on Fira Internationella Pizzadagen i London!

Det bästa nyårslöftet för Londonsvenskar 2018

Dec 31, 2017 by

 

Viktminskning och att sluta röka i all ära, men 2018 förtjänar ett mer spännande nyårslöfte. Som du faktiskt KAN hålla. City Lit London ordnar centrala kvälls- och helgkurser i praktiskt taget alla ämnen för dig som vill lära dig något nytt nästa år! Vad sägs om att plugga latin, börja spela piano, skriva memoarer eller lära sig allt om franska viner? Det är bara din fantasi som sätter gränser för vad du kan bli bättre på – istället för att hänga på Londons pubar… Mer information om alla kurser finns på City Lits hemsida.

 

 

Gott nytt år till alla Londonsvenskar!

 

Läs mer
Comments Off on Det bästa nyårslöftet för Londonsvenskar 2018

Sista chansen: Winter Wonderland i Hyde Park

Dec 30, 2017 by

(Bild: http://www.linkinguk.com)

 

Om du ännu inte besökt Hyde Parks Winter Wonderland är det dags nu. Nöjesfältet slår nämligen igen dörrarna på nyårsdagen, men öppnar förstås igen lagom till november nästa år. Det är gratis inträde – men den som vill åka skridskor, dricka mulled wine, snurra runt i karuseller och shoppa loss på den mysiga marknaden får punga ut med en slant.

 

Öppettider: 10.00-22.00 (t.o.m. 1 januari 2018)
Hemsidahttp://hydeparkwinterwonderland.com

 

 

Kolla in vår lista med saker att göra i London på vintern för mer inspiration!

 

Läs mer
Comments Off on Sista chansen: Winter Wonderland i Hyde Park

Missa inte Hogwarts in the Snow

Dec 29, 2017 by

(Bild: http://www.familyfourfun.co.uk/)

 

Gillar du Harry Potter, eller får du kanske besök av en Potter-älskare i januari? Passa då på att boka en biljett till Hogwarts in the Snow som är en del av Warner Bros Studio Tour. Ända tills 28 januari 2018 är Hogwarts iklädd vinterskrud – mysfaktorn är ett faktum. Besöket brukar ta ett par timmar, och för att komma till studion måste du först ta tåg eller tunnelbana till Watford norr om London. Där väntar buss till studion.

 

Var: Warner Bros Studios, Studio Tour Drive, Leavesden WD25 7LR
Info och bokning: https://www.wbstudiotour.co.uk/hogwarts-in-the-snow

 

Läs mer
Comments Off on Missa inte Hogwarts in the Snow

Från Fagersta till Finsbury Park: The Hives spelar i London

Dec 28, 2017 by

(Bild: http://www.festivalrykten.se/)

 

Missade du när Sveriges älsklingar The Hives spelade i Hyde Park i somras? Då får du en ny chans när Howlin’ Pelle och c:o kommer till Finsbury Park nästa år! Dessutom kommer du få se Queens of the Stone Age, Iggy Pop och Skinny Girl Diet på samma gång. Norra London kommer rocka hårt i juni, det är ett som är säkert…

 

När: Lördag 30 juni 2018
Var: Finsbury Park i norra London
Biljetter: Från £52, finns här

 

 

Bästa sättet att åka till Finsbury Park? Kolla in vår guide till att ta sig runt i London.

 

Läs mer
Comments Off on Från Fagersta till Finsbury Park: The Hives spelar i London

Nyårsafton i 80-talsanda på nordisk restaurang

Dec 27, 2017 by

(Bild: https://www.etsy.com/)

 

Om en meny med nordisk touch, disco och ABBA låter som ditt ideala nyårsfirande bör du se till att besöka Aster på söndag. En nyårssittning kostar från 45 pund, men då får du fantastisk mat och härlig stämning. Från 21.30 spelar en DJ så att du kan räkna ned till tolvslaget med favoritdängorna i bakgrunden. Dress code: smart / disco förstås!

 

När: Söndag 31 december
Var: Aster 150 Victoria Street, SW1E 5LB (tube: Victoria)
Info: http://www.aster-restaurant.com/whats-on/events/new-years-eve

 

 

Psst, vi har en stor pubguide för dig som hellre vill fira nyår på en av Londons pubar…

 

Läs mer
Comments Off on Nyårsafton i 80-talsanda på nordisk restaurang

Premiär för The Greatest Showman on Earth med Rebecca Ferguson

Dec 26, 2017 by

(Bild: http://www.gramunion.com/)

 

Biosugen och ledig i mellandagarna? Idag har storfilmen The Greatest Showman on Earth med Hugh Jackman i huvudrollen premiär här i Storbritannien. I filmen lyckas visionären P.T. Barnum med att skapa en cirkus med talanger i världsklass. Svenska stjärnskottet Rebecca Ferguson spelar sångerskan Jenny Lind, medan Zac Efron också är med på ett hörn.

 

Vilken är din favoritbiograf i London? Kolla in våra favoriter!

 

 

Läs mer
Comments Off on Premiär för The Greatest Showman on Earth med Rebecca Ferguson