Londons mysigaste pubar

Jan 8, 2016 by

Share Button

Med över 7000 pubar att välja mellan kan det vara svårt att veta vilken man ska till. Vi har plockat ut några av Londons absolut mysigaste och bästa. Cheers!

Text: Billie Elmqvist Thurén

 

 

CENTRALA

 

 

Ape & Bird 

 

Område: Covent Garden
Adress: 142 Shaftesbury Avenue, WC2H 8HJ
Tube: Leicester Square/Tottenham Court Road

 ape & bird

Bild: designmynight.com

 

Beläget mitt bland alla Londons turistfällor hittar du puben Ape & Bird, som på sina tre våningar också har tre matsalar och en cocktailbar. Ett perfekt ställe för dig som gillar att stanna på ett och samma ställe hela kvällen – Ape & Bird är både en pub, en restaurang och en cocktailbar, i ett. Det är ett ställe där Covent Gardens mediatyper gillar att hänga, och lyckligtvis är Ape & Bird fortfarande relativt okänt bland turister.

 

 

Lamb & Flag

 

Område: Covent Garden
Adress: 33 Rose Street, WC2E 9EB
Tube: Covent Garden

 

lamb and flag

Bild: lambandflagcoventgarden.co.uk

 

Lamb & Flag är en charmig liten pub som under 1800-talet var mer känd som ”The Bucket of Blood” på grund av alla slagsmål som ägde rum där. Numera väljer Lamb & Flag att se sig själv som en familjevänlig pub, där barn är varmt välkomna. Ett perfekt stopp efter musikalföreställningen eller museibesöket.

 

 

French House

 

Område: Soho
Adress: 49 Dean Street, W1D 5BG
Tube: Leicester Square eller Piccadilly Circus

 

french house

Bild: frenchhousesoho.com

 

French House är en pub för historieälskande frankofiler (även grundaren faktiskt var belgare). Ölen serveras endast i ”demis,” vilket är hälften av en pint, såsom det görs i den franska pubkulturen. De har även trettio olika sorters vin på deras vinlista, de flesta av fransk sort. Charles de Gaulle, som flydde till London under Andra Världskriget, var en återkommande gäst på French House. Det sägs att det var på denna pub som han skrev sitt berömda tal ”À tous les Français.” Idag består klientelet av allt från konstnärer till bohemer, och stämningen är avslappnad och trevlig. Det råder mobilförbud inne på puben, så den är perfekt för dig som är trött på ställen där alla glor ner på sina mobilskärmar.

 

 

Old Bank Of England

 

Område: Temple
Adress: 194 Fleet Street, London, EC4A 2LT
Tube: Temple

 

The Old Bank of England

Bild: oldbankofengland.co.uk

 

Beläget i de tidigare domstolarna för Bank of England är denna pub det ultimata stället för dig som gillar att dricka ales i extravaganta lokaler med högt i tak och vackra ljuskronor. Dra dit för en enkel after work eller avnjut din drink tillsammans med en köttpaj med mash and gravy.

 

 

Ye Olde Mitre

 

Område: Temple
Address:1 Ely Pl, London EC1N 6SJ
Tube: Temple

 

Ye Olde Mitre

Bild: yeoldemitreholborn.co.uk

 

Ye Olde Mitre byggdes av biskopen Goodrich år 1546. Den ligger gömd i en liten gränd, vilket ger dess traditionella fasad en hemlighetsfull glans. Interiören känns lika genuin, med träbalkar längs taket, mörk träpanel och tunga träbord och stolar. Pubens historiska känsla har lockat många filmskapare till sig – den har bland annat synts i Deep Blue Sea och Snatch. Trots det är stämningen väldigt avslappnad och lättsam, och det är ett ställe dit mycket City-folk vallfärder för en London Pride efter jobbet. De serverar klassiskt engelska barsnacks och är kända för sina scotch eggs och små pajer.

 

 

Ye Olde Cheshire Cheese

 

Område: Temple
Adress: 145 Fleet Street, EC4A 2BU
Tube: Temple

 

ye olde cheshire cheese

Bild: tripadvisor.co.uk 

 

Ye Olde Cheshire Cheese är en av Londons äldsta pubar som byggdes om strax efter the Great Fire 1966. Den beskrivs som en pub i London som alla måste besöka minst en gång, då den har en så lång historia, med litterära ikoner som Charles Dickens, P.G. Wodehouse och Mark Twain som tidigare stammisar. Puben består av tre dunkelt belysta rum, snirkliga korridorer, och mysiga små hörn. Ett självklart val för den som gillar att resa tillbaka i tiden.

 

 

Jerusalem Tavern

 

Område: Clerkenwell
Adress: 55 Britton Street, EC1M 5UQ
Tube: Farringdon

 

jerusalem tavern

Bild: globalgrasshopper.com

 

Trots att Jerusalem Tavern bara varit en pub sedan 1990 lyckas den, med sitt repiga golv och sina rustika trämöbler, se ut som en riktigt gammal spansk taverna. Den erbjuder moderna varianter av traditionell pubmat, säljer pints för endast 3 pund och man kan till och med köpa med sig St Peter’s Brewery öltunnor att ge bort i present.

 

 

ÖSTRA

 

 

Cat & Mutton

 

Område: South Hackney
Adress: 76 Broadway Market
Transport: London Fields rail

 

cat & mutton

Bild: Billie Elmqvist Thurén

 

Cat & Mutton är en klassisk East London-pub som ligger i slutet av Broadway Market och ett stenkast ifrån London Fields. Puben är indelad i två delar: undervåningen är “pub:ig” medan ovanvåningen är mer av en cocktailbar med exotiska drinkar och fin utsikt över marknaden nedanför. På veckodagarna håller de i en rad olika events såsom pub quizes och livemusik, och på helgkvällarna omvandlas puben till ett dansgolv som hålls igång sent inpå småtimmarna. På söndagarna kan beställa gigantiska Sunday Roasts, och medan man väntar på sin måltid kan man dessutom låna ett brädspel att spela på. En mycket livlig och mysig pub.

 

 

The Culpeper

 

Område: Whitechapel

Adress: 40 Commercial Street, E1 6LP
Tube: Aldgate East eller Liverpool Street

 

culpeper

Bild: theculpeper.com

 

Denna nyrenoverade gastropub mittemot Petticoat Lane Market har redan hunnit bli hyllad av kritiker för sina goda mat. Rätterna innehåller dessutom grönsaker som är odlade på pubens egna tak. Vill man bara dricka så finns det en mängd drycker att välja mellan – ales, craft beer, italienska viner, cocktails och egengjord läsk. Den väluttänkta inredningen beståendes av industriella lampor och en elegant, rundad bardisk har ytterligare bidragit till pubens popularitet. Culpeper är ett sådant ställe man vill återvända till om och om igen.

 

 

Sun Tavern

 

Område: Bethnal Green
Adress: 441 Bethnal Green Road, E2 0AN
Tube: Bethnal Green

 

sun tavern

Bild: thesuntavern.co.uk

 

Sun Tavern är ytterligare en nyrenoverad pub i Östra London, som specialiserar sig på fine ales, irländsk whiskey (de har 40 olika sorter!) och poitín, en traditionell irländsk destillerad dryck. På morgnarna byter de ut alkoholen mot gott kaffe och bakelser. Om kvällarna blir det snabbt busy, med DJs som spelar onsdag-fredag.

 

 

Carpenter’s Arms

 

Område: Bethnal Green
Adress: 73 Cheshire Street, E2 6EG
Tube: Liverpool Street

 

DSCF0514

Bild: Billie Elmqvist Thurén

 

Den här puben är högaktuell i filmen Legend, då den tidigare ägdes och drevs av gangstrarna Ronnie och Reggie Krays mamma. Idag är det en hemtrevlig och lugn liten pub, även om den har behållit sina gamla träpaneler och sin svarta anslagstavla. Den ligger perfekt för den som vill undkomma folkvimlet på Brick Lane, och har ett välsorterat utbud av öl och vin från hela världen. Adnams Ale kan starkt rekommenderas.

 

 

Mother Kelly’s

 

Område: Bethnal Green
Adress: 251 Paradise Row, E2 9LE
Tube: Bethnal Green

 

mother kelly

Bild: motherkellys.co.uk

 

Mother Kelly’s är ett New York-inspirerat ”tap room” som erbjuder prisvärd öl från London och Europas bästa bryggerier. Puben ligger under ett av Bethnal Greens alla valv, i en ljus, tunnelliknande lokal med trägolv, graffittivägg och tunnor som bord. De ändrar sin ölmeny dagligen, och du kan även köpa med dig några flaskor av din favoritöl med hem. Mother Kelly’s har inget kök, men serverar både charkuterier och ostbrickor som komplimenterar din öl. Ett välbesökt ställe av Bethnal Greens hipsters.

 

 

The Old George 

 

Område: Bethnal Green
Adress: 379 Bethnal Green Road, E2 0AN
Transport: Bethnal Green Tube Station/Shoreditch Overground Station

 

old george

Bild: oldgeorge.co.uk

 

Ännu en östra London-pub som har allt man kan önska sig – vacker interiör, god mat, en utegård som är öppen om somrarna, och ett brett urval av öl. Puben håller i en rad olika events – pub quizes varje onsdag klockan 20.00 (boka bord i förväg), livemusik, mm. Man kan även hålla privata fester där för upp till 40 personer.

 

 

The Old Blue Last

 

Område: Shoreditch
Adress: 38 Great Eastern Street, EC2A 3ES
Transport: Shoreditch High Street Overground/Old Street Tube Station

 

old blue last

Bild: theoldbluelast.com

 

The Old Blue Last, ägt av Vice, är känd för att vara ett av östra Londons bästa livemusikställen, och de flesta av deras events är helt gratis. De senaste åren har The Old Blue Last bjudit in några av landets största genombrott– Arctic Monkeys, Lily Allen, Klaxons och Hot Chip, för att nämna några. Ölutbudet sträcker sig från amerikanska craft beers till större märken som Heineken och Grolsch. Puben har en ung och livfull klientel, med en mer casual folkmassa på bottenvåningen, och en mer partysugen på ovanvåningen. Oavsett vad du är ute efter är du garanterad en rolig vistelse på The Old Blue Last.

 

 

Well & Bucket

 

Område: Shoreditch
Adress: 143 Bethnal Green Road
Transport: Shoreditch High Street Overground

 

well and bucket

Bild: wellandbucket.com

 

Well & Bucket är både en av östra Londons äldsta och nyaste pubar. Puben grundades 1818, men har omvandlats till både kinarestaurang och läderaffär, tills den, 1989, renoverades om till en pub igen. Ägarna har försökt restaurera Well & Bucket till sitt ursprungliga utseende, och interiören är en blandning mellan viktoriansk glamour och modernitet. Puben har allt du kan önska dig – ett brett urval av ales, fantastiskt god mat (om du gillar ostron är detta en pub för dig), en liten utegård, en atmosfärisk cocktailbar i källaren, samt trevlig personal. Det enda negativa är att puben blir väldigt busy väldigt snabbt, så var där i god tid för att säkra dig en sittplats.

 

 

Commercial Tavern

 

Område: Spitalfields
Adress: 142 Commercial Street E1 6NU
Transport: Shoreditch High Street Overground/Liverpool Street Tube Station

 

commercial tavern

Bild: Billie Elmqvist Thurén

 

Denna moderna Londonpub i hjärtat av Shoreditch besöks flitigt av unga östra Londonbor. Inredning beskrivs bäst som ”shabby chic,” med kitschiga dekorationer, Cath Kidston-tapeter, färgglada vaser, mm. De serverar ingen mat, dock har de goda real ales och trevlig personal. En perfekt pub för en AW, häng med vännerna eller för biljardspel med dejten.

 

 

NORRA

 

 

The Spaniards Inn

Område: Hampstead
Adress: Spaniards Road, NW3 7JJ
Tube: Hampstead

 

the spaniard's inn

Bild: thespaniardshampstead.co.uk

 

Spaniards Inn är en välkänd pub i Hampstead, då den funnits i området sedan 1585. De har en vacker utegård dit många Hampsteadbor beger sig för att svalka sig med Pimms om somrarna. Puben lämpar sig dock för alla säsonger, med tända brasor och mysiga fåtöljer att värma sig i om vintrarna. Spaniards Inn stämplar sig själv som en gastropub, och menyn består av klassiskt engelska rätter som är hjälpsamt ihop-matchade med lämpliga drycker. Har du hund så är även den varmt välkommen på Spaniards Inn, som till och med tillhandahåller hundsnacks och hundbad.

 

 

Southampton Arms

 

Område: Highgate
Adress: 139 Highgate Road, NW5 1LE
Transport: Gospel Oak Rail

 

southampton arms

Bild: thelondonbite.wordpress.com

 

Det råder ingen tvekan om vad besökare kan förvänta sig på Southampton Arms. På skylten utanför står det tydligt och klart: ”Ale, Cider and Meat.” Puben tar endast cash, tar inga reservationer och serverar mest öl och cider från mikrobryggerier så som Brewdog, Dark Star, Redemption och Mighty Oak. För ca tre pund kan du få en fläskpaj eller en limpa med fläskkött i. Missa inte denna pärla i norra London. Dock inget för hundallergiker, eftersom där finns en pub-hund.

 

 

The Pineapple

 

Område: Kentish Town
Adress: 51 Leverton Street, NW5 2NX
Tube: Kentish Town

 

The Pineapple

Bild: christopherfowler.co.uk

 

Kentish Town-bor älskar The Pineapple, något de har varit väldigt tydliga med att visa. När puben hotades att stänga för att omvandlas till bostäder för 13 år sedan startade en grupp locals ”The Pineapple Rescue Campaign”. På bara 8 dagar lyckades de få puben K-märkt, och idag står den mycket riktigt kvar på sitt halvt undangömda ställe i Kentish Town. Förutom ett mysigt ställe att hänga på erbjuder de nischade events som  ostkvällar, quizkvällar och ölfestivaler. För den som lätt blir hungrig efter en öl eller två finns det billig thai-mat att beställa i baren.

 

 

The Old Queen’s Head 

 

Område: Islington
Adress: 44 Essex Road, N1 8LN
Tube: Angel

 

the old queen's head

Bild: theoldqueenshead.com

 

Till skillnad från många typiska London-pubar som stänger runt 11.00 och bäst lämpar sig för en avslappnad öl efter jobbet är The Old Queen’s Head en pub där man kan festa till det ordentligt. De har olika events varje dag – allt från pub quizes, stand-up shower och open mics till livespelningar och klubbkvällar. Två våningar upp har de dessutom ett karaoke-rum som är gratis att låna på söndagar och måndagar. Klientelet består av unga människor från Angel och City och stämningen är lättsam och trevlig. Maten är god och prisvärd – lördagsbrunchen kostar ca £6.50-£7.50 per person och en Sunday roast blir din för £10-£12.

 

 

The Earl of Essex

 

Område: Islington
Adress: 25 Danbury Street, N1 8LE
Tube: Angel

 

the earl of essex

Bild: earlofessexbeerboard.tumblr.com

 

Trots att The Earl of Essex ligger på en undangömd bakgata kan den bli väldigt busy. Crafte beer-nördar älskar stället, och pubens urval har blivit utvald till en av Londons bästa. Maten håller en gastropub-nivå, trots att puben inte är en gastropub. Interiören ljus och träig, och väldigt inbjudande. En mysig utegård har de också.

 

 

The Princess of Wales

 

Område: Camden
Adress: 22 Chalcot Road, NW1 8LL
Tube: Chalk Farm/Camden Town

 

princess of whales

Bild: lovetheprincess.com

 

Denna eleganta, nyrenoverade gastropub erbjuder ett brett urval av craft beers, vin och cocktails. På tisdagar mellan 21-23 har de quiz night, och på söndagar mellan 14-16 har de ”Sunday roast and jazz.” En gång i månaden håller de speciella events, exempelvis ”comedy evenings.”

 

 

The Prince

 

Område: Stoke Newington
Adress: 59 Kynaston Road, N16 0EB
Transport: Stoke Newington Rail

 

the prince

Bild: theprincen16.com

 

The Prince är en nyrenoverad pub belägen i en gammal viktoriansk byggnad mitt i Stoke Newington. Den har de typiska attributen som en nyrenoverad, trendig gastropub i nordöstra London brukar ha – industriella lampor, egenodlade kryddor växandes i trädgården, parkettgolv, etc. Den är inte knuten till någon särskilt bryggeri och har noggrant valt ut sitt utbud av öl, som köps in av lokala, Londonbaserade bryggerier. The Prince har blivit omåttligt populär bland locals, så se till att boka bord om du ska dit för att äta.

 

 

Railway Tavern

 

Område: Stoke Newington
Adress: 2 St Jude Street, N16 8JT
Transport: Dalston Kingsland rail

 

6101536288_98a430dcd5_o

Bild: Ewan Munro

 

Railway Tavern i Stoke Newington har ett unikt ölsortiment som regelbundets byts ut. Ölen kommer ofta ifrån lokala Londonbryggerier, exempelvis Redemption, och East London Brewing Company, och passar öldrickaren som gillar att testa nya saker. Den öppna spisen, de mysiga fåtöljerna, de levande ljusen och den dunkla belysningen gör Railway Tavern till det perfekta stället att värma sig på om höstkvällarna.

 

 

SÖDRA

 

 

The Mayflower

 

Område: Rotherhithe
Adress: 117 Rotherhithe Street, SE16 4NF
Transport: Rotherhithe Overground

 

the mayflower

Bild: mayflowerpub.co.uk

 

Att kliva in på The Mayflower är som att kliva in i 1600-talets England, när London var ett epicentrum för världens handel och kommers. Det var härifrån som de gamla pilgrimerna satte segel mot sina upptäcktsfärder i den nya världen – det sägs att de hade ett skepp som hette just Mayflower. Med sina ekbjälkar och träpaneler har The Mayflower lyckats behålla sin historiska charm. Samtidigt har den en modern touch, med nymodiga tolkningar av klassisk pubmat. Puben har dessutom en av Londons bästa utsikter över Themsen och City.

 

 

Cutty Sark Tavern

 

Område: Greenwich
Adress: 4-6 Ballast Quay, SE10 9PD
Transport: Cutty Sark DL eller Greenwich DLR/rail

 

cutty sark tavern

Bild: cuttysarktavern.co.uk

 

Pubens byggnad var ursprungligen en bordell som besöktes av seglare, nyligen hemkomna från sina långa resor på de sju haven. Idag attraherar puben alla möjliga typer av människor, exempelvis turister som vill njuta av den magiska utsikten över Themsen och Canary Wharf, eller locals som tittar in för en after work eller en bit mat från det klassiska engelska köket. De har ofta pub quiz nights och erbjuder Sunday roasts vid veckoslutet.

 

 

Lord Nelson

 

Område: Southwark
Adress: 243 Union Street, SE1 0LR
Tube: Southwark

 

10353639_10152863201556518_4928357679005983536_n

Bild: Billie Elmqvist Thurén

 

Denna oglamourösa, extremt kitschiga pub är en riktig favorit bland studenter. Den må inte se särskilt inbjudande ut från utsidan, men interiören skulle till och med få den suraste personen att skratta. Och det är inte bara inredningen som är spejsad – deras hamburgaremeny, med 20 olika sorters burgare att välja mellan, har allt från lama- till strutskött. Deras Bluesy Lucy (nötfärs, bacon och blåmögelost) och Greek Economic Miracle Burger (lammfärs, feta och haloumi) tillhör favoriterna. Hamburgarna är helt gigantiska och förtjänar definitivt sitt rykte som några av de allra bästa i hela London. Är du student får du dessutom 10% rabatt på mat, samt en Holsten pint för endast 2 pund. På måndagar och tisdagar kan vem som helst köpa pints för endast £2.50. Missa inta Lord Nelson, södra Londons knäppaste pub.

 

 

Roebuck

 

Område: Borough
Adress: 50 Great Dover Street, SE1 4YG
Tube: Borough

 

Skärmavbild 2015-11-20 kl. 00.13.56

Bild: theroebuck.net

 

I en vacker viktoriansk byggnad i Borough finner du Roebuck, en pub med högt i tak, mycket ljusinsläpp, en u-formad bardisk och en ungdomlig klientel. Puben har en tendens att bli ganska busy och högljudd – trots det går det att låna någon av pubens sällskapsspel och spela i lugn och ro. På ovanvåningen hålls en rad olika events. Det sägs att Charlie Chaplin brukade uppträda där som ung. Idag används den bland annat till pub quizes på tisdagar och poetry nights på torsdagar.

 

 

The Crown & Anchor

 

Område: Brixton
Adress: 246 Brixton Road, SW9 6AQ
Transport: Stockwell tube/Brixton tube/rail

 

crown & anchor

Bild: crownandanchorbrixton.co.uk

 

The Crown & Anchor i Brixton är känd för sitt stora utbud av real ale, craft beers, cider och premium lager, och deras kunniga personal är där för att hjälpa dig hitta något i just din smak. Från sitt öppna kök erbjuder puben en rad olika rätter som du ska kunna avnjuta tillsammans med din öl – de använder sig till och med av ölen i sin matlagning. Varje tisdag från 20.30 håller The Crown & Anchor i en pub quiz där första pris är £50 att spendera i baren och andra pris är en söndagslunch för 4. De har även regelbundna events så som deras Kitchen & Tap Takeovers då andra matleverantörer och mikrobryggerier tar över puben för att erbjuda sina specialiteter.

 

 

Antelope

 

Område: Tooting
Adress: 76 Mitcham Road, SW17 9NG
Tube: Tooting Broadway

 

Antelope Tooting

Bild: theantelopepub.com

 

Antelope är prydd med uppstoppade djur och antilophorn, glasmålningar och ”shabby chic”-möbler. Tack vare den stora ytan är det ganska lätt att hitta sittplatser, något ganska unikt för en Londonpub. Det finns även en mysig utegård att njuta av när kvällarna är ljumna. Med pub quizes, stand-up shower och livemusik erbjuder Antelope något för alla. Till och med din hund är välkommen, bara den uppför sig.

 

 

The Bobbin

 

Område: Clapham
Adress: 1-3 Lillieshall Road, SW4 0LN
Tube: Clapham Common

 

The Bobbin

Bild: thebobbinclapham.com

 

Den här undangömda, retro-chica gastropuben passar den som vill ta en öl eller äta en middag i en stillsam och romantisk miljö. Menyn domineras av kött-och fiskrätter, många med influenser från det italienska köket. Dock finns det vegetariska alternativ som sägs vara väldigt goda. För den lite mer rastlösa finns det brädspel och dartpilar att leka med. Extra plus för den goda servicen.

 

 

The Bread & Roses

 

Område: Clapham
Adress: 68 Clapham Manor Street, SW4 6DZ
Tube: Clapham Common

 

the bread and roses

Bild: breadandrosespub.com

 

Namnet The Bread &Roses är tagen från en sång som skrevs och sjöngs under en strejk för kvinnliga textilarbetares rättigheter i Massachusetts, USA 1912. Sången spreds till andra kvinnliga fackföreningar runt om i världen, som fortsätter sjunga sången än idag. The Bread & Roses drivs av The Workers Beer Company, en förening som stödjer olika fackföreningar och aktiviströrelser. Puben är väldigt stolt över sin anknytning till arbetsrörelsen, och de hävdar att deras personal möjligen har ”the best wage rate in the country.” Inredningen kanske inte är den mest eleganta, men något du kan förvänta dig är glad personal, street food från hela världen, DJs som spelar reggae om helgerna och massa roliga events så som teaterföreställningar och livemusik. Och visst känns det bra att dricka öl när man vet att de som serverar en jobbar under goda arbetsförhållanden.

 

 

The Ship

 

Område: Battersea
Adress: 41 Jews Row, SW18 1TB
Transport: Wandsworth Town rail

 

the ship

Bild: gumtree.com

 

The Ship i Wandsworth är en av Londons söndags måsten. Speciellt på sommaren då deras stora uteservering är absolut proppfull redan från midday.

Här hittar du en hipp crowd och live musik där det är stor chans att folk dansar på borden efter några öl. Här finns även en restaurang del med riktigt bra mat. Allt från ribeye steak till marulk.

 

 

 

VÄSTRA

 

 

The Churchill Arms

 

Område: Notting Hill
Adress: 119 Kensington Church Street, W8 7LN
Tube: High Street Kensington eller Notting Hill Gate

 

churchill armsBild: churchillarmskensington.co.uk

 

Som namnet antyder är detta en pub för de som gillar att dricka öl bland Winston Churchill-avbildningar och reliker. Det sägs att Churchill brukade skriva sina radiosändningar här under kriget, medan han drack banana daiquiris och satt och fes. Med alla brittiska gamla politiker som pryder väggarna skulle man kunna tro att puben specialiserar sig på brittisk mat, men The Churchill Arms är faktiskt känd för sin prisvärda och autentiska thaimat, lagad och serverad av thailändare. Om du varken gillar Churchill eller thaimat kan du besöka The Churchill Arms för sin grönska, som pryder både utsidan och insidan av byggnaden.

 

 

Brewdog

 

Område: Shepherd’s Bush
Adress: 15-19 Goldhawk Road, W12 8QQ
Tube: Shepherd’s Bush eller Shepherd’s Bush Market

 

brewdog shepherd's bush

Bild: digitalnewsroom.co.uk

 

Mikrobryggeripubar är lite av en raritet i Västra London, något Brewdog i Shepherd’s Bush försöker ändra på. Även om fasaden ser något ofärdig ut på utsidan är interiören väldigt genomtänkt och cool. Där finns gamla arkadspel att spela på, stora metalltunnor att vila ölen på och punkiga affischer på väggarna. Det finns 40 olika sorters craft beer att välja mellan och hamburgare att förtära därtill. Varning för att det blir otroligt fullt, så inget för dig som nödvändigtvis vill sitta ner.

 

 

Princess Victoria

 

Område: Shepherd’s Bush
Adress: 217 Uxbridge Road, W12 9DH
Tube: Shepherd’s Bush

 

princess victoria Bild: princessvictoria.co.uk

 

Med sina kupolformade takfönster, sin vackra bardisk och sina sprakande eldstäder är Princess Victorias lokal en sådan man inte vill lämna. Puben erbjuder ett urval av välhållna ales, en omfattande vinlista, och deras pub snacks och innovativa maträtter har blivit hyllade av kritikerna.

 

 

Cock Tavern

 

Område: Fulham
Adress: 360 North End Road, SW6 1LY
Tube: Fulham Broadway

 

cock tavernBild: foodpedia.co.uk

 

Cock Tavern i Fulham har en modern, färgglad och något missmatchande interiör. Det är ett sådant där ställe där man kan sitta och i timtal och snacka skit med vännerna. De ska dessutom ha bra ”grazing platters” att dela på. En ny favorit bland locals i Fulham!

 

 

White Horse


Område: Parsons Green
Adress: 1-3 Parsons Green, SW6 4UL
Tube: Parsons Green

 

 

white horse

Bild: whitehorsesw6.com

 

Kanske Fulhams och London’s populäraste pub på torsdagar? White Horse är uppdelad i två våningar: en bottenvåning inredd med en bar i mahognyträ, sköna lädersoffor att sjunka ner i och en kamin att värma sig vid, och så en elegant matsal på ovanvåningen. White Horse har blivit känd för sitt ungdomliga klientel, vilket har lett till smeknamnet ‘The Sloany Pony.’ Dock gillar alla att hänga på White Horse – allt från tonåringar, till ”young professionals” och familjer. Personalen är allkunnig och påläst, och hjälper dig att navigera bland de olika ölen så att du väljer en som passar din måltid. För de riktigt nördiga håller de i en Old Ale-festival i november samt en London Beer Festival i maj.

 

 

The Dove

 

Område: Hammersmith
Adress: 19 Upper Mail, W6 9TA
Tube: Hammersmith eller Ravenscourt park

 

dove hammersmith

Bild: dovehammersmith.co.uk

 

Denna här puben har en av de bästa utsikterna över Themsen – människor flockar till The Dove när den årliga roddtävlingen äger rum. När det blir för kallt för att hänga på terassen har de en mysig liten vinterträdgård med slingerväxter i taket. Eftersom The Dove är en Fuller’s pub har de ett komplett utbud av utsökta Fuller ales. Man kan till och med se skorstenen till Fuller’s Brewery från puben. Missa inte denna Hammersmith-klassiker!

 

 

The Blue Boat

 

Område: Hammersmith
Adress: Distillery Wharf, Parr’s Way, W6 9GD
Tube: Hammersmith

 

blue boat hammersmithBild: theblueboat.co.uk

 

The Blue Boat är även den en Fuller’s pub belägen vid Themsen, dock nyöppnad och i en modernare tappning. I enlighet med namnet är puben pyntad med olika marina dekorationer och båtinspirerade detaljer. En passande miljö för fish and chips och öl, helt enkelt.