Musikaler

Jan 15, 2015 by

Share Button

London är den ultimata staden för ett musikalbesök. I West End ligger ett flertal stora teatrar där världsberömda musikaler som Mamma Mia, Book of Mormon och Phantom of the Opera kan upplevas. West End, som ligger ett stenkast från Piccadilly Circus och populära Soho, är ett både ett geografiskt område och en term för Londons musikal- och teaterscen. Musikalerna spelas oftast på samma scen i flera år; det är bara ensemblen som byts ut. Priserna varierar från några hundralappar till flera tusen för de mest eftertraktade platserna. För att hjälpa dig att välja rätt musikal så har vi listat ett urval av Londons bästa och mest populära musikaler!

 

Boka din musikalbiljett via LondonSvenskar här. Enjoy!

 

Dessa musikaler visas nu:

 


Charlie and the Chocolate Factory

Charlie and the Chocolate Factory

Denna populära musikal är baserad på Roald Dahls klassiska saga om den fattiga pojken Charlie som en dag vinner en guldbiljett som tar honom till Willy Wonkas magiska, mytomspunna chokladfabrik. Väl på chokladfabriken händer de mest häpnadsväckande sakerna, såsom att en flicka tuggar ett tuggummi som förvandlar henne till ett blåbär, en pojke krymper för att sugas in i en TV-apparat och ett gäng ekorrar förvirrar ännu en flicka för att vara en ‘dålig nöt’. Klart sevärd!

Adress: Theatre Royal Drury Lane, Catherine Street, WC2B 5JF

Närmaste station: Covent Garden

Boka här>>

 


Wicked the Musical

Wicked The Musical är en storslagen och humoristisk Broadwaysuccé där vi får reda på hur den elaka häxan i landet från OZ blev så elak. Wicked spelas på stora Apollo Victoria Theatre i London. Den här förtrollande musikalen, som baseras på Gregory Maguires hyllade roman, tar publiken till en spektakulär fantasivärld med trolldom, häxeri, svartkonst och förtrollningar. Vi får följa den fängslande historien om en vänskap utöver det vanliga mellan två flickor: den blonda och populära Glinda och den missförstådda unga flickan Elphaba, vars öde är att bli den hemska häxan Västan.

 

Se den här oförglömliga, prisbelönta musikalen och upptäck att du inte har hört hela historien om landet Oz …

Adress: Apollo Victoria Theatre, 17 Wilton Road, SW1V 1LG

Närmaste station: Victoria

Boka här>>

 


thriller

Thriller – Live

Thriller – Live är den perfekta feel good-musikalen för Michael Jackson-fans och alla som uppskattar odödlig pop. Showen är en hyllning till ikonens karriär och du kommer kunna sjunga med i låtar som “I Want You Back”, “Beat It” och självklart även “Thriller”. I äkta Jackson-anda så är musikalens koreografi något utöver det vanliga… Luta dig tillbaka och njut av några av världens mest omtyckta poplåtar – tiden kommer att flyga förbi!

Adress: Lyric Theatre, Shaftesbury Avenue, W1D 7ES

Närmaste station: Piccadilly Circus

Boka här>>

 


Les Miserables

Les Miserables sattes upp i London första gången 1985 och har spelats inför fullsatta salonger sedan dess. 1987 fick den så många som 12 Tony awards, och priserna fortsätter att hagla. Handlingen tilldrar sig i början av 1800-talet i Frankrike där man får följa karaktärer som kämpar för frihet och revolution. Ensemblen inkluderar prostituerade, studenter, fabriksarbetare och andra revolutionärer och deras kamp för frihet och rättigheter.

 

Detta är ingen musikal för mindre barn, utan det rekommenderas att du är minst 14 år för att se den.

Adress: Queen’s Theatre, 51 Shaftesbury Avenue W1D 6BA

Närmaste station: Piccadilly Circus och Leicester Square

Boka här>>

 


Matilda

Ännu en älskad Roald Dahl-klassiker! Överintelligenta och rara Matilda växer upp hos sin elaka, mindre begåvade familj som tar varje tillfälle i akt att missunna henne. I skolan fruktar hon även den grymma rektorn Miss Trunchbull, men får som tur är hjälp av den snälla lärarinnan Miss Honey. Matilda lyckas fly ifrån den hemska vardagen hemma och i skolan genom att läsa flera böcker i veckan, trots sin låga ålder. En dag upptäcker hon att hon kan flytta på saker genom hjärnkraft och lyckas på så sätt göra livet bättre (och framför allt mer spännande) för sig själv och sina vänner.

 

The Daily Telegraph har kallat Matilda the Musical för “den bästa musikalen sedan Billy Elliot”.

Adress: Cambridge Theatre, Seven Dials, 32-34 Earlham Street, WC2H 9HU

Närmaste station: Covent Garden

Boka här>>

 


The Phantom of the Opera

The Phantom of the Opera är en av världens mest kända och älskade musikaler med musik av Andrew Lloyd Webber. Den karismatiske, men sinnessjuke fantomen Erik bor under Parisoperan och terroriserar skådespelarna dagligen, men uppvaktar och förföljer även den unga och vackra körsångerskan Christine. Han hjälper henne att bli en ännu bättre sångerska och galen av kärlek kidnappar han henne för att göra henne till sin brud. Musikalen hade premiär i London 1986 och är den näst äldsta West End-musikalen som fortfarande visas.

Adress: Her Majesty’s Theatre, 57 Haymarket, London SW1Y 4QL

Närmaste station: Piccadilly Circus

Boka här>>

 


Aladdin the Musical

Krydda din Londonvistelse med en föreställning av nya Aladdin the Musical.  Vi har alla hört de klassiska låtarna som komponerats av giganter som Alan Menken (Skönheten och Odjuret) och Tim Rice (Jesus Christ Superstar m fl), men inget slår att få uppleva dem live. I musikalen får vi följa Aladdin och Jasmin och trollbindas av de magiska händelser som utspelas på scenen. Specialeffekterna är många! Aladdin the Musical passar Londonbesökare i alla åldrar.

Adress: Prince Edward Theatre, Old Compton Street, W1D 4HS

Närmaste station: Leicester Square

Boka här>>

 


The Lion King

Disneys musikal The Lion King med musik av Elton John är en av de mest spektakulära musikalerna som någonsin gjorts i eller utanför London. Julie Taymor regisserar scenuppsättningen av Disneys otroligt framgångsrika animerade film Lejonkungen. Tim Rice och Elton Johns musikal som hade premiär i London i oktober 1999 vann sex Tony-utmärkelser på Broadway, fick en Evening Standard-utmärkelse för årets teaterevenemang och har nominerats till åtta Olivier-utmärkelser. När den unga lejonprinsen Simba föds knuffas hans elaka farbror Scar ned till den andra platsen i kön till tronen. Scar smider ränker om att döda både Simba och hans far, King Mufasa, och utse sig själv till kung. Simba överlever, men luras att tro att hans pappa dog på grund av honom, och han bestämmer sig för att fly landet.

Adress: Lyceum Theatre, 21 Wellington Street, WC2E 7RQ

Närmaste station: Covent Garden

Boka här>>

 


The Book of Mormon

Denna religionsatiriska musikaldebut av South Park-teamet Trey Parker och Matt Stone handlar om två unga mormonmissionärer som skickas till en avlägsen by i norra Uganda, där en brutal krigsherre hotar den lokala befolkningen. De naiva och optimistiska missionärerna försöker sprida Mormons bok – som endast en av dem har läst – men har problem med att nå ut till lokalbefolkningen som oroar sig mer för krig, svält, fattigdom och AIDS än religion.

 

The Book of Mormon hade premiär 2011 och har sedan dess vunnit nio Tony Awards för bland annat Bästa musikal.

Adress: Prince of Wales Theatre, 31 Coventry Street, W1D 6AS

Närmaste station: Piccadilly Circus

Boka här>>

 


mammamia

Mamma Mia

En av svenskarnas absoluta favoritmusikaler och humörhöjare! Björn Ulveaus och Benny Anderssons mästerverk Mamma Mia gör helt enkelt ingen besviken. Hittills har över 40 miljoner människor sett scenversionen som tar dig till den grekiska övärlden, där Donna råkar på tre män som alla i teorin skulle kunna vara pappa till hennes dotter som precis ska gifta sig. Förvänta dig komplikationer, komik av högsta nivå – men framför allt, underbar musik. Det är omöjligt att inte ryckas med av denna musikal…

Adress: Novello Theatre, Aldwych, WC2B 4LD

Närmaste station: Covent Garden

Boka här>>

 


Motown the Musical

Då skivbolaget Motowns grundare Berry Gordy upptäckte Diana Ross och The Supremes, Jackson 5, Stevie Wonder och Marvin Gaye och många fler legendarer så har Motown the Musicals skapare förmodligen inte haft några större problem att välja låtar till musikalen. Förbered dig på en kavalkad av inte mindre än 50 hitlåtar som alla berättar en del av historien om hur Motowns sound kom att definiera en hel generation. För bra för att missa!

Adress: Shaftesbury Theatre, 210 Shaftesbury Avenue, WC2H 8DP

Närmaste station: Tottenham Court Road

Boka här>>

 


Stomp

Prisbelönta Stomp gör sitt sjunde år i West End och går från klarhet till klarhet. Den senaste uppsättningen är mer fartfylld och roligare än någonsin… Regissörerna kombinerar dans, komik och teater och bjuder på en unik musikalupplevelse där vardagsobjekt som tändare, plastpåsar och till och med diskbänkar får stå för musiken. De spektakulära rytmerna gör det i princip omöjligt att sitta still, så var beredd att skakas om!

Adress: Ambassadors Theatre, West Street, WC2H 9ND

Närmaste station: Leicester Square

Boka här>>

 


Kinky Boots

Kinky Boots har snabbt blivit en succé hos både publiken och kritikerna – uppsättningen vann till och med en Olivier Award för ‘Best New Musical’ tidigare i år. Musikalen kommer ursprungligen från Broadway men har klarat steget till West End galant. Publiken får njuta av musik av Cindy Lauper och sveps från fabriksmiljöer till Milanos catwalks… och stilettklackar. Kinky Boots är inspirerad av verkliga händelser.

Adress: Adelphi Theatre, Strand, WC2R 0NS

Närmaste station: Covent Garden

Boka här>>


 

 

Se även:

Marknader  London

Sevärdheter och attraktioner London

Shopping  London

Vintage  London

Weekend  London

Sightseeing London