Opera och klassiskt

Apr 19, 2011 by

Share Button

Royal Opera House

Royal Opera House är en av världens största operahus och bjuder på förstklassig Opera. Men operahuset har även blivit ett hem för Kungliga Baletten. Just nu visas klassikern Svansjön och till jul brukar Nötknäpparen vara uppskattat. Arenans mindre utrymmen bjuder på en line-up av experimentella dansframträdanden.
Att se en opera eller balettföreställning på Royal Opera House är något alla opera och balettälskare där ute borde göra någon gång i sitt liv.

Adress: Bow St, London, WC2E 9DD
Tube: Covent Garden
Kontakt: +44(0)20 7240 1200

Mer information om Royal Opera house och vad som visas just nu hittar du här.


Coliseum – English National Opera

Coliseum har plats för 2359 åhörare vilket gör det till den största auditoriumet i London. Coliseum är också känt för den vackra arkitekturen både hos interiören och exteriören. Opera och balett syns ofta på programmen men till skillnad från Royal Opera House genomförs alla framträdanden här på engelska. Störst bäst och vackrast alltså, det känns ju helt rätt att se en föreställning här!

Adress: St Martin’s Lane, London, WC2N 4ES
Tube:Leicester Square
Kontakt: +44 (0) 871 911 0200

Mer information om English National Opera och vad som visas just nu hittar du här.


Wigmore Hall

Wigmore Hall är känt över hela Europa för att ha näst intill perfekt akustik, har en unik plats i Londons musikliv och är en viktig plattform för världens mest eftertraktade solister och kammarmusiker. Men här framförs även uppträdanden av nykomlingar och unga talanger. Lokalen är designad av Thomas Edward Collcutt som även designat lyxhotellet Savoy Hotel i London. Wigmore Hall har precis som Savoy en lyxig atmosfär och en häpnadsväckande arkitektur och design.

Adress: 36 Wigmore St, London, W1U 2BP
Tube:Bond Street eller Oxford Circus
Kontakt: +44 (0)20 7935 2141

Mer information om Wigmore Hall och vad som visas just nu hittar du här.


Kings Place

Kings Place öppnade under hösten 2008. Här hittar du all möjlig musik från jazz och  folk till rock och musikaler. Lokalen används inte bara till musikkonserter utan också för visuell konst, utställningar och seminarier. Ibland har de till och med poesiutsällningar, performance art och spoken word.  Kings Place är alltså ett modernt och trendigare auditorium.

Adress: 90 York Way, London, N1 9AG
Tube: Kings Cross
Kontakt: +44 (0)20 7520 1440

Mer information om Kings Place och vad som visas just nu hittar du här.


Barbican Centre

Barbican Hall är ett auditorium för 1949 åhörare. Här framförs årligen över 90 klassiska konserter, samt rock, folk och jazz konserter. Både London Symphony Orchestra och BBC Symphony Orchestra har nära samarbeten med detta musik center som var en gåva till folket från London och sägs ha kostar £400 miljoner att bygga. Barbican Center framför även banbrytande dans och teaterföreställningar i dess mini studio, The Pit.

Adress: Silk St, London, EC2Y 8DS
Tube:Barbican
Kontakt: +44 (0)20 7638 8891

Mer information om Barbican Centre och vad som visas just nu hittar du här.