Press & Kommunikationschef till Ambassaden

Dec 5, 2017 by

Share Button

Sveriges ambassad i London söker ansvarig för press och kommunikation med tillträde 1 januari 2018.

Som press- och kommunikationsansvarig leder och utvecklar du ambassadens kommunikationsarbete inom samtliga verksamhetsområden. Särskild vikt läggs vid arbetet med offentlig diplomati samt vid att stärka ambassadens närvaro och kunskap i/om sociala medier. I uppdraget ingår ansvar för kontakter med brittiska och svenska journalister samt programläggning inför för inkommande besök. Du ansvarar även för att hålla ambassadens hemsida uppdaterad och producerar egna nyhetsmässiga texter. Du kommer också att förväntas föreslå och genomföra projektförslag som syftar till att främja bilden av Sverige.

Vi söker dig som har erfarenhet från arbete som kommunikatör i privat eller offentlig verksamhet. Journalistisk bakgrund är meriterande. Du bör vara dynamisk, utåtriktad och ha förmåga att bygga upp och upprätthålla ett stort professionellt nätverk. Du bör vara nyfiken på att bidra till nytänkande och pröva nya angreppssätt och idéer. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska.

Anställningen är en lokal anställning på heltid. Provanställning sex månader gäller. Ambassaden tillämpar individuell lönesättning. Säkerhetsprövning och registerkontroll genomförs före anställning.

På Sveriges ambassad i London arbetar för närvarande 28 medarbetare varav tolv är diplomater utsända från Sverige och 16 är lokalanställda. Ambassaden täcker ett stort antal verksamhetsområden i vilket ingår politiska, handelspolitiska och näringslivsfrämjande frågor, press, information och kultur inklusive Sverigefrämjande, samt rättsliga och konsulära frågor. Som stöd för den operativa verksamheten finns en administrativ sektion ansvarig för bland annat personalfrågor, fastighetsadministration, budget och redovisning.

Mer information om tjänsten lämnas av ministerrådet Magnus Stuxberg, tel +44 20 7917 6447. Information om anställningsvillkor för lokalanställda lämnas av kanslichefen Annica White, tel. +44 20 7917 6431.

 

Tycker du att det här låter intressant? Skriv då och berätta om dig själv och varför just du är bäst lämpad för arbetet. Vi vill ha din ansökan samt CV senast 15 december 2017. Märk din ansökan ”Media- och kommunikationsansvarig” och sänd den till ambassadens organisatoriska brevlåda, ambassaden.london@gov.se eller till

Embassy of Sweden

11 Montagu Place

London W1H 2AL