Topp 12 – Exklusiva medlemsklubbar

Apr 5, 2015 by

Share Button

Diskret placerat i stadsdelar annars ockuperade av studenter, au-pairer och hipsters hittar du Londons mest exklusiva klubbar. Här måste du vara medlem för att komma in och ett medlemskap kan kosta runt £1200 per år.  Har du inget medlemskap är det möjligt att komma in med en vän som är medlem. På ett fåtal ställen är inträde möjligt utan medlemskap ifall man ringer in innan och bokar bord. Vi har listat 12 av London’s mest exklusiva och hetaste medlemsklubbar.

Glöm inte att de även finns en massa exklusiva Gentlemen’s clubs såsom White’s där den enda kvinna som får komma in är drottingen. På Savile Club och The Garrick som grundades på 1800 talet är dock kvinnor välkomna med en manlig medlem. Missta inte dessa för strippklubbar som de även kallas Gentlemen’s Clubs. 

1. Shoreditch House, Ebor Street, Shoreditch
I ett nyrenoverat warehouse i östra London ockuperas de tre översta våningarna av medlemmarna till Shoreditch House. Här hittar du möjligheter till barhäng, middagar, spadagar och en fantastisk utsikt på takterrassen. På takterrassen finns även en upphettad 16 m pool, öppen året runt. 
Läs mer här.


2
. Annabele’s, 44 Berkeley Square

Drottning Elizabeth av England är en av kungligheterna som setts mingla på Annabele’s – klubben som inredningsvis får Kungliga Dramaten hemma i Stockholm att likna Nivå 22. Här kan gäster ta en cocktail innan middagen och sedan inta dansgolvet. En butler är där och ser efter sälskapet hela kvällen. Annabel’s öppnades 1963 av Mark Birley som döpte klubben efter sin fru.
Läs mer här.


3. The Groucho
45 Dean Street, Soho

The Groucho grundades 1985 med avsikt att vara ett alternativ till de lite mer ‘snobbiga’ medlemsklubbarna i London. Här hittar du medlemmar från media-, konst-, underhållning-, film-, och PR-branscherna. De kallar sig själva måttstocken för den nya generationens medlemsklubbar. 
Läs mer här.


4.
Blacks 67 Dean Street, Soho

Här bor de gamla pengarna. Inredningen är tidlös och pampig, med paneler i ek och möbler som får en osökt att tänka på gammal klassisk överklassglamour. Blacks är kända för sina vinlistor och söndagsluncher. Att kombinera de båda rekommenderas varmt. 


5. Tramp Jermyn Street, Mayfair

Tramp är ett privat medlemsklubb och restaurang ligger på Jermyn Street i St James ‘, Mayfair, London. Öppnade av Oscar Lerman, Bill Ofner och Johnny Gold 1969, har Tramp tagit sig högt upp på listan för världskändisar, glamour och nattliv. Under de senaste 40 åren, har de med sin lilla diskreta entré på Jermyn Street välkomnat allt från Frank Sinatra till Beatles, kungligheter av många nationaliteter (inklusive våra egna), Hollywoods största spelare och shejkar. Än idag hänger söner och döttrar till välbärgade businessmen på denna medlemsklubb som är en av de svårare klubbarna att ta sig in på utan sällskap av en medlem. Läs mer här.

6. Soho House (och tillhörande Shoreditch House Little House, Babington House, Electric House och Highroad House)  40 Greek Street, Soho
Soho House öppnade 1995 och är första huset av idag över 13 hus världen över. Soho House är ett vattenhål för folk inom media som vill bli ompysslade, kolla på ännu inte utgivna filmer (eller fina klassiker) i den privata biosalongen, dricka cocktails, äta middag eller njuta av (ännu en fantastisk) takterrass med utsikt över vackra London. Och kombinationen takterrassen + solig dag + Bloody Mary. Ja, alltså man blir ju religiös för mindre. 
Läs mer här.

7. The Caledonian Club
9 Halkin Street, Balgravia

Denna prestigefulla klubb grundades 1891. Här är medlemmarna som tycker om de klassiska klubbaktiviteterna som polo, golf turer, jakt, bridge, fiske, snooker, whiskey, cigarrer och makt. Till medlemsskaran hör manga av landets mest inflytelserika affärspampar och deras respektive. Kanske inte så mycket för den som är glad i att festa till man stupar, men jisses vad ett medlemskap här kan göra under för ett tunt CV.
Läs mer här.

8. Quo Vadis 26-29 Dean Street, Soho
Gillar du fantastisk mat är detta klubben för dig. Grundarna är männen bakom kändistäta restauranger som Fino och Barrafina. Här är klubben för dig som vill njuta och ta det lugnt. När matkoman har infunnit sig kan man ta sig en vilopaus i deras löjligt bekväma salong, och när andan faller på kan den som vill utmana andra klubbmedlemmar på biljard. Roligt kuriosa är att klubben är situerad i Karl Marx gamla bostad. Den har dock blivit åtskilligt, och påkostat, renoverad sedan dess.
Läs mer här.

9. The Brompton,
92 Old Brompton Road Royal, South Kensington
Tillhållet för unga, snygga, framgångsrika och drinksugna London. När tallrikarna är tomma, och borden dukats av är det dans, shots och hard-core mingel som gäller. Atmosfären kallas liten och intim, och med en kapacitet på 300 personer är målet för kvällen; flest nyvunna kontakter vinner. Det flirtas hejvilt, nummer byts och löften bryts, men oj vad roligt det är!
Läs mer här.

10. Raffles
287 Kings Road, Chelsea
För über-fashionistan. Här blandas mode-eliten med dåvarande, nuvarande och framtida musor. Party-, pop- och modeprinsessor och prinsar har alla varit här och skakat loss till tonerna från DJ-båset. Raffles räknar sig själva till de mer exklusiva medlemsklubbarna I London och ett medlemskap ges enbart baserat på referenser. Beskrivningar kan ges till tusen, men ingen säger det så bra som de själva: Facilitating the social intercourse of persons connected with or interested in fun, fashion and Chelsea for 45 years. Raffles Londons hemsida
11. The Beaufort House, 354 Kings Road, Chelsea
I hörnet av Beaufort St/Kings Road i sydvästra London ligger den här högexklusiva members only-klubben. Endast medlemmar med sällskap är tillåtna här och kvoten för hur många medlemmar klubben tillåter under samma tak är mycket snäv. Här finns champagnebar, enorma plasmaskärmar för fotbollskvällar och minutiös personlig service. Nästintill något av en parodi på överflöd, men champagnebaren är absolut inget att skratta åt. Mer information finner du på klubbens hemsida.
12. Beat,48 Margaret Street, London, W1WBeat är efterfesternas mecka i London. När alla andra klubbar stängt öppnar denna medlemsklubb för fest fram till morgontimmarna.  Medlemmarna är allt från ubertrendiga artister till rika oljeshejkar. 
Läs mer www.beat-london.com

 Text: Astrid Eriksson

Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar.