Topp 10 – Londons bästa biografer

May 18, 2017 by

Share Button

Vi hade precis tänkt publicera vår lista över Londons bästa takterasser att njuta av en drink eller två men vädret ser inte väldigt lovande ut inför kommande dagar så här har ni Londons mysigaste biografer istället! Listan är ifrån förra året så vi reserverar oss för ändringar.

 

Electric Cinema electric Cinema

Electric Cinema 

En av de äldsta biograferna i London. Beläget under Electric House, medlemsklubben som är en del av det exklusiva Soho house, gömmer sig en av de mest romantiska och exklusiva biograferna i västra London. Alla säten är soffor där man lätt hade kunnat platsa två små personer, men även större är front row platserna som platsar fem vänner om man så vill. Här kan du beställa god mat och fina viner. Det finns inte mkt dåligt att säga om denna biograf. Efter visningen kan ni ta en drink på några av Portobello Roads populära barer. Priser och info på deras hemsida!

Empire

Empire Cinema

Här hålls (nästan) alla större London filmpremiärer med de absolut största stjärnorna både från Storbritannien och Hollywood. För att få ett litet smakprov: filmstjärnor som Johnny Depp, Anne Hathaway, Christian Bale, Michelle Pfeiffer, Kristen Stewart, Tom Hardy och Morgan Freeman har struttat nerför Empires röda matta. Läs mer här.

Prince Charles Cinema

Prince Charles Cinema

I ny-renoverande lokaler bjuder Prince Charles Cinema på de hetaste blockbusters blandat med klassiker som Edward Scissorhands. Om du vill festa till det ordentligt, varför inte gå på en Sing-a-long av The Sound of Music eller Grease? Läs mer här.

Rio cinema

Rio Cinema

I Dalston kan du se de nyaste filmerna, men även gå på late night shows där gamla godingar som A Clockwork Orange rullar. Vill du lyxa till det ännu mer så kan du hyra hela lokalen för dig och dina vänner. Läs mer här.

 

Everyman

Kedjan är känd för att ge indie-filmer en plats bland big budget films. Passa på att se Absolutely Fabulous under sommaren på Everyman då de har Sunday Specials här. Läs mer här!

Contemporary cinema

Institute of Contemporary Arts

För att få en riktig kulturupplevelse borde du leta bland gatorna bakom Trafalgar Square för Institute of Contemporary Arts. Med filmer från alla världens hörn och konstutställningar från bland andra norske Bjarne Melgaard är du garanterad en unik upplevelse. Läs mer här.

Renoir

Renoir Cinema

Denna biograf visar en mix utav ny talang från world cinema och även etablerade amatörer. Salongerna och biografens bar ligger under mark som ger en intim och exklusiv känsla. Läs mer här.

 

Hackney Picture house

Denna biograf slog upp sina dörrar för några år sedan och är här för att stanna. Biografen visar inte bara de nyaste rullarna, utan på vindsvåningen kan ni njuta av klassiker som Quentin Tarantinos Pulp Fiction. Du kan även fixa biljett till frågestunder där bland andra Hollywoodstjärnan som bor i Hackney, Michael Fassbender varit gäst. Läs mer här.

Secret cinema

Secret Cinema

Genom att blanda filmer med live uppträdande och skådespeleri så vill Secret Cinema skaka liv i det traditionella sättet att gå på bio. Varje film sker på hemlig location och avslöjas nära visningsdatum. Några av de mest spektakulära bioupplevelserna i London har upplevts här!  Back to the Future är en av filmerna som visats här!

 

Coronet Cinema

Denna före detta teater byggd i Viktorianska tider fick en ny våg av besökare när den användes till en scen i kult rom-comen Notting Hill. Biografen har inte så många filmer som visas samtidigt, men de löjligt billiga priserna och den unika lokalen gör definitivt Coronet Cinema till one of a kind. Läs mer här.

 

 

 

Övriga tips från medlemmar:

 

För filmpremiärer: http://www.markmeets.com

http://www.tricycle.co.uk/

“The Tricycle views the world through varied lenses, bringing unheard voices into the mainstream. It presents high-quality and innovative work, which provokes debate and emotionally engages. Located in Brent, the most diverse borough in London, the Tricycle is a local venue with an international vision.”

http://www.phoenixcinema.co.uk/

Phoenix cinema i East Finchley. En av dom äldsta biograferna i England.

http://www.odeon.co.uk/thelounge/

“Odeon’s “The Lounge” i Bayswater är rätt fet! Soffgrupper och bar vid ankomst följt av personlig eskort in till salongen där dom har läderfåtöljer & menyer för samtliga. Tryck på en knapp när du vill på stolen och en servitris kommer smygande för att ta din order haha (middag, popcorn, glass, alkohol etc)”

http://www.aubincinema.com/

“Bra söndags föreställningar, soffor med kuddar och filtar. Ligger i hjärtat av Shoreditch, för mysig middag innan eller efter”

http://www.roxybarandscreen.com/

Roxy Bar and Screen ligger nära London Bridge och bjuder på fin matmeny och bar för medlemmar. Man kan även hyra en salong.