Vintagebutiker i London

Dec 4, 2013 by

Share Button

Vi har listat några av Londons bästa vintagebutiker.

 

Beyond Retro

Finns i Dalston, Soho och Shoreditch.
Vintagekedjan Beyond Retro grundades i östra London och har sedan dess öppnat upp ett antal butiker runt om i Stockholm. Vintagekedjan har snabbt blivit en given favorit bland modestudenter, stylister, vintage-entusiaster och en och annan nybörjare. Butiken i Shoreditch är fullpackad med över 10 000 produkter och här hittar du allt från silkesscarfar till underbara klänningar. Det bästa är priserna som jämfört med många andra vintagebutiker hålls relativt låga. Kom hit när du har mycket tid att fynda bland klädstängerna, på lördagar bjuds även olika band in till att spela för kunderna.

Telefonnummer: + 44 207 729 9001
Hemsida: http://www.beyondretro.com/

 

Absolut Vintage

15 Hanbury Street, E1 6QR (närmaste station: Liverpool Street)
Ett stenkast bort från Beyond Retros flaggskeppsbutik ligger Absolut Vintage. Här samlas vintage från 1930-1980. Butiken är belägen i trendiga Shoreditch och är ett himmelrike för alla väsk- och skoälskare. Butiken rymmer mer än 1000 par skor och massvis med väskor. Priserna är väldigt bra och härifrån går man sällan tomhänt…

Telefonnummer : +44 20 7247 3883
Hemsida: http://www.absolutevintage.co.uk/


Rokit Vintage Clothing

Finns i Camden, Brick Lane och Covent Garden
Som en guldgruva av vintageskatter började Rokit som ett marknadsstånd i Camden 1986 och har nu hela fyra butiker i London. Rokit dominerar med sitt autentiska och eklektiska utbud av klassisk, men unik klädsel. Rokit ger alla möjlighet att anta en ny stil; du hittar alltid något distinkt och lite ovanligt. Vintagekläderna marknadsförs regelbundet i media som illustrerar den myriad av kläder som erbjuds. Många stylister använder Rokits kläder och accessoarer i plåtningar för tidningar som Vogue, Dazed & Confused och i-D.

Telefonnummer: + 44 207 375 3864
Hemsida: http://www.rokit.co.uk/


The East End Thrift Store

Unit 1A, Assembly Passage, E1 4UT (närmaste station: Stepney Green)
Namnet avslöjar vad du finner i denna skattgömma – andrahandsplagg mer än just vintage vilket betyder att kan du fynda allt från förra säsongens populära Topshop-shorts till H&M-plagg från några år tillbaka. Priserna är väldigt låga, precis som de ska vara i en second hand-butik. Du hittar mycket runt £7-10. Väl värt ett besök!

Telefonnummer: +44 20 7423 9700
Hemsida: http://www.theeastendthriftstore.com/


Palette London

2-4 Sebastian Street, EC1V 0HE (närmaste station: Angel och Old Street)
På Palette London finner den seriösa vintage-entusiasten åtråvärda plagg från bland andra Pucci, Pierre Courreges och Ossie Clark. De specialiserar sig på noga utvald designervintage som besitter ett samlarvärde, samt avantgardiska märken som du inte finner på många andra ställen.

Telefonnummer: +44 20 7490 5580
Hemsida: http://www.palette-london.com/